Published On: Sri, lis 21st, 2020

OTKUD MU PRAVO DA GOVORI U IME BIH? Izetbegović se Erdoganom lažno predstavljao

Predsjednik antidaytonske partije SDA Bakir Izetbegović razgovarao je  telefonom s predsjednikom Republike Turske Recep Tayyip Erdoganom.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu i što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio rahmetli nesuđenog haaškog optuženika i osuđenika Alije Izetbegovića na godišnjicu njegove smrti, čime je još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo od strane komunista presuđenog islamskog ekstremiste – autora Islamske Deklaracije kojeg SDA u šali zove “Prvi predsjednik BIH”. Ta BIH kojoj je Alija bio predsjednik nije bila priznata od strane svih naroda i građana BIH.

Danas pak njegov sin, ne priznaje ustav države kojom je do jučer predsjedao.

Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije koronavirusa nastave unaprijeđivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tijekom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdogana, koji bi trebao biti upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole.

Tijekom razgovara o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdogana o aktuelnoj situaciji, s posebnim naglaskom na odnose u trokutu BiH-Srbija-Hrvatska, saopćeno je iz SDA.

Nije jasno o kojim je odnosima Izetbegović pričao kada on niti predstavlja BIH niti se smije kretati na većini teritorija BIH. Čak i sada kada nije član Predsjedništva.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>