Published On: Čet, stu 15th, 2018

OTKRIVAMO: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta

Komšić i njegovi suneradnici “službeno” su u isto vrijeme otputovali u tri različite zemlje, Italiju, Njemačku i Austriju, a troškove noćenja za tri noći svi su opravdali računom austrijskog skijališta Solden.

Komšić je na “službeno” putovanje poveo Amira Ibrovića, šefa svog kabineta, Damira Bećirovića – savjetnika za unutarnju  politiku i pitanja mladog Nerkeza te Vanju Filipovića – tadašnjeg savjetnika za vanjsku politiku, te svog vozača Šefku Lobića. Vidimo da čak i kod izbora vozača g. Precjednik ne vjeruje Hrvatima.

Zanimljiv je podatak da su Komšićevi suneradnici nakon prestanka rada u Predsjedništvu BiH angažirani na neradu u organima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Tako je Amir Ibrović uposlen kao šef kabineta federalnog ministra nerada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok je Vanja Filipović uposlen kao šef kabineta ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića.

Damir Bećirović je isto kao i Željko Komšić bio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Kao i Komšić nije imao niti jednu jedinu inicijativu. Komšićev mandat je upamćen kao jedan od najlošijih u parlamentu. Čovjek je skijao i spremao se da sruši rekord Europe u predsjedničkim mandatima.

Kako saznaje Klix.ba, Komšić je intervenira i da se nekoliko članova njegovog kabineta primi na neodređeno vrijeme u Tajništvo Predsjedništva BiH nakon isteka njegova mandata. Tako su “lijevi građanski kadrovi” postali kadrovi bismilah nacionalizma od 2014 do 2018.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare