Published On: Čet, stu 15th, 2018

OTKRIVAMO: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta

Komšić i njegovi suneradnici “službeno” su u isto vrijeme otputovali u tri različite zemlje, Italiju, Njemačku i Austriju, a troškove noćenja za tri noći svi su opravdali računom austrijskog skijališta Solden.

Komšić je na “službeno” putovanje poveo Amira Ibrovića, šefa svog kabineta, Damira Bećirovića – savjetnika za unutarnju  politiku i pitanja mladog Nerkeza te Vanju Filipovića – tadašnjeg savjetnika za vanjsku politiku, te svog vozača Šefku Lobića. Vidimo da čak i kod izbora vozača g. Precjednik ne vjeruje Hrvatima.

Zanimljiv je podatak da su Komšićevi suneradnici nakon prestanka rada u Predsjedništvu BiH angažirani na neradu u organima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Tako je Amir Ibrović uposlen kao šef kabineta federalnog ministra nerada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok je Vanja Filipović uposlen kao šef kabineta ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića.

Damir Bećirović je isto kao i Željko Komšić bio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Kao i Komšić nije imao niti jednu jedinu inicijativu. Komšićev mandat je upamćen kao jedan od najlošijih u parlamentu. Čovjek je skijao i spremao se da sruši rekord Europe u predsjedničkim mandatima.

Kako saznaje Klix.ba, Komšić je intervenira i da se nekoliko članova njegovog kabineta primi na neodređeno vrijeme u Tajništvo Predsjedništva BiH nakon isteka njegova mandata. Tako su “lijevi građanski kadrovi” postali kadrovi bismilah nacionalizma od 2014 do 2018.