Published On: Čet, ruj 30th, 2021

OTKRIVAMO: Što stoji iza vijesti – agent CIA -e evakuiran iz Srbije zbog “havanskog sindroma”

Nije došlo do evakuacije američkog obavještajca iz Srbije, a svi članci o tome isključivo su u funkciji medijskog rata koji SAD vode protiv Ruske Federacije, a u koji pokušavaju uključiti i Srbiju.

Ovu kategoričku tvrdnju za “Novosti” je iznio visoki izvor iz srpskih sigurnosnih struktura, a odnosi se na informacije koje su se pojavile u američkom dnevniku “Wall Street Journal” da je CIA evakuirala svog agenta iz Srbije, jer je zbog teških ozljeda zadobio teške ozljede. neurološki napadi, poznati kao “Havanski sindrom”.

To je tajanstvena bolest, čiji su simptomi migrena, mučnina, poremećaji pamćenja i vrtoglavica, a uzrokuju ih, kako tvrde Amerikanci, mikrovalne pećnice kao tajno oružje.

Prema toj teoriji, američko obavještajno i diplomatsko osoblje postalo je meta prvo na Kubi 2016. i 2017., u Kini 2018., zatim u Njemačkoj, Austriji, Vijetnamu, Tadžikistanu, Indiji, a sada i u Srbiji.

Najnoviji primjer je iz Beča, kada je sredinom srpnja više od 20 američkih dužnosnika prijavilo simptome slične “havanskom sindromu”.

U izvješću američke vlade objavljenom prošle godine navodi se da je “usmjerena” radiofrekvencija najpouzdanije objašnjenje misterioznih simptoma koji su se navodno dogodili u oko 200 diplomata i obavještajnih agenata.

Ravnatelj trećeg europskog odjela Ministarstva vanjskih poslova Rusije Oleg Tyapkin tvrdi da su izmišljotine o “havanskom sindromu” među američkim diplomatima koji rade u Berlinu apsurdne.

Tyakin objašnjava da se niti njemačke vlasti, niti Sjedinjene Države nisu obratile Rusiji s američkim diplomatima u Berlinu o “havanskom sindromu”.

Uoči dolaska Angele Merkel u Moskvu 20. kolovoza američki mediji napisali su da su dvojica njihovih diplomata u Berlinu imala jake glavobolje, bolove u uhu, umor i nesanicu.

Jedan od njih bavio se pitanjima ruskog plina, navodnim miješanjem Rusije u tuđe poslove i cyber napadima.

Aluzija je bila da je Moskva umiješana u “zvučne napade” na njih.

Međutim, čelnik CIA -e objasnio je kako nemaju dovoljno argumenata da kategorički tvrde da iza tih napada stoji Rusija. Očekuje se da će američka obavještajna služba dovršiti istragu o “zvučnim napadima”, ali kada će to biti objavljeno nije poznato.

Zamjenica glasnogovornika State Dep. J. Porter kaže da ministarstvo intenzivno istražuje navode o mogućim abnormalnim zdravstvenim incidentima, gdje god su oni prijavljeni. Naglasila je kako su ti incidenti prioritet američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena.

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

VOZAJUKOMBIJE SA STARIMGUMMA A VOZACI VOZE SPOROKOMUNJENI HYBRIDI IZDRECENIH OCIJU..

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Anonimac
2 mjeseci prije

sad cemomalimslovima, vozaju crne 4 drive i nose crne kutije sa laserima..upirui po bolnicama i stalno tragaju za zrtvom..povezani su sa ambulantama i bolnicama i njihovi agenti rade roz institucije kao discriminatori..by

Toni
Toni
Odgovori   Anonimac
2 mjeseci prije

I obično napadaju bošnjake i amerikance.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Toni
2 mjeseci prije

kroz shopove nema nikog is bivshe yuge…da tije viditi..mrki komrtvaci…by..zombi voze aute

Toni
Toni
2 mjeseci prije

Harčenko ga otrovao.

Bilal is back!
Bilal is back!
2 mjeseci prije

Američki Erdoganovi plaćenici opet foliraju a svi dobro znamo da je u pitanju hodžin zapis, upravo to su tipični simptomi kvalitetnijeg zapisa…

Toni
Toni
Odgovori   Bilal is back!
2 mjeseci prije

Ha ha, još mu stoji ispod praga.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Bilal is back!
2 mjeseci prije

matrix..i sto il tisuchu i jedna noc..medibank i drugo..uvatili se teroristi i njihovi agenti bolnica..optuzuju discriminiraju..vozaju discriminatori i njihovi agenti ambulante…tko ce ih blagoslovit..nitko..pa oni blagoslov netraze od nikog..

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
2 mjeseci prije

Kakav sad “hajvanski sindrom”, pa zar Ameri i od toga oboljevaju a domicilno stanovništvo imuno?! Mislim da Ameri opet nešto muljaju…

Toni
Toni
Odgovori   Mene kliču Haso_2
2 mjeseci prije

Hajvanski sindrom, Hajvanski. Bravo lave.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Toni
2 mjeseci prije

moja glava je potpuno normalna.. jer ce dochi drugi koji ce discriminirati vas..

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Anonimac
2 mjeseci prije

sto ovi glume cia..neshto su ukoceni kolutkice…
vidi vidi..zapazhni pridjev..opisni..sve imizgleda kaou holding…da se nebi docepali 300 billiona holden..