Published On: Mon, Jul 10th, 2017

Otkrivamo kako je policija pronašla tijelo nesretnog Ante Zovka i zašto je sumnja pala na njegovog poznanika koji se objesio

Ubijeni trgovac automobilima, 46-godišnji Ante Zovko iz Splita, pokopan je u nedjelju na groblju svetog Ante u Lokvičićima, a policija je sklopila mozaik njegova ubojstva u Makarskoj.

Samo je pitanje dana kada će pristići i svi rezultati vještačenja iz MUP-ova Centra “Ivan Vučetić” da se slučaj i službeno zaključi. Vještačenje izuzetih predmeta je trajalo više nego krim-istraživanje ovog slučaja i još nije završeno, iako je tijelo nađeno.

Zovko je ubijen u garaži svoga poslovnog partnera Rudolfa Ožića Bašića(60), također trgovca automobilima, vlasnika “Autosalona Rudi”, koji se objesio nakon što je od Zovkova nestanka 26. svibnja policiji davao kontradiktorne izjave i nakon što je sebi prerezao žile i završio na Psihijatriji.

Ožić je dugovao Zovku šest tisuća eura, a do žestoke svađe između njih je došlo u Ožićevoj garaži.

Namještao se pred kamere

Ožić je u Zovka ispalio najprije jedan hitac koji ga je pogodio u srce, a kako se nesretni čovjek nakon toga zarotirao, Ožić je drugi hitac u njega ispalio pogodivši ga u leđa.

Kada je Ožić bacio tijelo u svoju septičku jamu – nikada se neće utvrditi, ali je to učinio najvjerojatnije odmah isti dan, kada je pao mrak. Vrata garaže su udaljena samo tri metra od septičke jame. Ožić je živio sam u dvokatnici u izgradnji, a ta kuća je ionako na osami pa nije ni čudo što nitko – iako je bio dan – nije čuo pucnjeve ni vidio ubojstvo.

Policiji je uvijek u Ožićevim iskazima nedostajalo dvadeset minuta alibija i hodograma njegova kretanja, a istražitelji su odmah primijetili da se Ožić nastojao što više slikati pred kamerama makarskih kafića na dan kada se Zovko već počeo voditi kao nestali.

Na kameri jednoga makarskog kafića je viđen kako prije ubojstva razgovara sa Zovkom, nakon čega zajedno poslije popijenog pića odlaze na ulicu, da bi se nakon dvadesetak minuta Ožić pojavio u drugom kafiću, ali bez Zovka.
Zašto je policija odjednom tako čvrsto prionula tezi da bi Ožić mogao biti ubojica, bez obzira na to što je tri puta mijenjao iskaze i odbio poligraf, a u otvaranje njegove septičke jame su krenuli kada se on već ubio na verandi svoje kuće?

Kada je Ožićev sin prije petnaestak dana htio provozati očev skuter, uočio je čahuru koje se zabila u podest skutera gdje se drže noge. Vjerojatno je tu čahuru nakon ubojstva tražio i Ožić, ali je nije uspio naći. No, vrlo lako se može pretpostaviti da je nakon ubojstva ubojica našao oba zrna i jednu čahuru.

Krivo protumačio

Mladić je, ne znajući tada da je riječ o ubojstvu, a znajući da je njegov otac u problemima, mislio da je taj čahura znak upozorenja njegovu ocu te je izvadio taj metak i stavio ga u plastičnu kutiju koja se nalazi sa stražnje strane motora. Navodno je tri-četiri dana od tog saznanja vozio i dalje taj skuter dok informaciju u najboljoj vjeri nije dao policiji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kada su se policajci domogli te čahure poslali su je na vještačenje, a već prije su poslani Ožićev pištolj marke astra koji je bio očišćen, kao i njegov bijeli automobil VW Up koji je Zovko taj dan dovezao u Makarsku u namjeri da ga vrati poslovnom partneru i od njega uzme golfa četvorku.

Koliko je vrijedio taj golf, i je li to trebala biti kompenzacija duga od šest tisuća eura, nikada se neće doznati jer su obojica mrtva.

(www.jabuka.tv)