Published On: Sub, kol 24th, 2019
#3rd | By Desk

OTKRIVAJU SE DETALJI POKUŠAJA BIJEGA IZ KPZ MOSTAR: Prvo su pokušali prepiliti rešetke na vratima…

U pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora (KPZ) u Mostaru preksinoć oko 22.30 sati odvijala se prava drama kada su petorica kriminalaca pokušala pobjeći iz ćelije.

Dvojica zatvorskih policajaca teže su povrijeđena kada su uletjela u ćeliju da ih savladaju, saznaje Avaz od izvora bliskog policiji.

Iz više izvora potvrđeno je da su kriminalci, od kojih su četvorica iz Sarajeva, razvalili krevete kako bi se domogli metalnih dijelova. Njima su probili rupu u zidu kroz koju su namjeravali pobjeći.

-Lupanje je čuo jedan od zatvorskih policajaca i krenuo je vidjeti što se događa. Zatekao je kaos, pritvorenici su u rukama imali metalne šipke, a rupa u zidu je bila veličine 100 sa 70 centimetara. Malo je nedostajalo da pobjegnu iz pritvorske jedinice – kazao je izvor za Avaz.

Kriminalci Damir Hrnjez iz Mostara, Ferid Suljović Čićo i Admir Bislimi sa Žigovićem i još jednim kompanjonom pružili su otpor zatvorskim policajcima.

Više policajaca je povrijeđeno, od kojih dvojica teže, dok im nije došlo pojačanje.

Izvor je potvrdio kako je jednom od policajaca povrijeđena noga. Na kraju su ih policajci uspjeli savladati. Kod pobunjenih zatvorenika pronašli su improvizirani nož od najlona.

Avaz saznaje kako su Hrnjez i ostali dugo planirali bijeg. Prvo su danima pokušavali prepiliti rešetke na vratima, a kada im to nije pošlo za rukom, onda su probušili rupu.

-S obzirom na to da je zgrada zatvora prilično stara, to im sigurno nije predstavljalo problem. Sumnja se da su imali još neke alatke kojima su danima kopali rupu. Za taj posao su nagovorili Bislimija – kazao nam je izvor.

O ovom događaju informiran je i dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

-Direktor KPZ-a me informirao o događaju i rekao da će podnijeti izvještaj Tužiteljstvu o tome što se događalo. Točno je da je pokušan bijeg – kazao je tužitelj Spomenko Jukić.

Službeno priopćenje najavila je Uprava Mostarskog zatvora.

-Ni mi još ne znamo točno što se događalo, još prikupljamo podatke, a sutra ćemo dostaviti izvještaj Tužiteljstvu – kazao je direktor KPZ-a Mostar Boris Džeba.