Utorak, 16 travnja, 2024

‘Otkovan’ Ured za obranu u Ljubuškom

Must Read

Ured za obranu u Ljubuškom otvoren je nakon što su jutros skinute zapreke s vrata stavljene 6. ožujka ove godine, izvijestio je Radio Ljubuški.

Kako izvještava ljubuški radio, Ured je otvoren na zahtjev pripadnika tamošnje podružnice HVIDR-e koji su tražili da se otvore prostorije kako bi mogli doći do dokumentacije koja im je potrebna za ostvarivanje prava.

Prilikom otvaranja Ureda nazočni su bili predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji i predstavnici policije, a nije bilo nikakvih izgreda.

Podsjećamo, uredi za obranu u Zapadnohercegovačkoj županiji su blokirani nakon optužbi na račun federalnog ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Zukana Heleza za pristrano provođenje revizije branitelja.

Helez je pak izjavio je kako Isplate braniteljskih invalidnina u četirima općinama Zapadnohercegovačke županije neće biti ako tamo ne prestane opstrukcija procesa revizije proračunskih korisnika.

Odluka o privremenoj obustavi isplate osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg donesena je na sjednici federalne Vlade sredinom mjeseca.

Ovustava će, odlučila je Clada Federacije BiH, trajati dok po preporuci Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH nadležne službe boračko – invalidske zaštite ne dostave za svakog korisnika rješenja po osnovu kojih ostvaruju prava, JMBG i točnu adresu stanovanja.

Berislav Jurič l bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -