Otkazan let iz Rima kojim su državljani BiH trebali doputovati iz Italije u Sarajevo

Let iz Rima aviokompanije FlyBosnia s bh. građanima, među kojima su i 22 košarkaša, a koji je večeras trebao biti okončan slijetanjem u Sarajevou, otkazan je.

Aviokompanija FlyBosnia danas je trebala vratiti državljane BiH koji su bili “zaglavili” u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o njihovom povratku.

Međutim, do toga danas neće doći, potvrdio je za Klix.ba savjetnik direktor GP-a BiH Svevlad Hoffman.

“Iz Ministarstva vanjskih poslova su nas obavijestili da je let otkazan zbog nepotpune dokumentacije”, rekao  je Hoffman.

Kako piše klix.ba, uvjet  za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Podsjetimo, 30. ožujka u 06:00 zatvaraju se svi aerodromi u BiH za promet putnika. To je odluka Vijeća ministara BiH, a prema njoj aerodromi će biti otvoreni samo za transport roba i humanitarne pomoći.

Također je već od ranije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa. Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći ili druge osobe koje imaju posebnu dozvolu države BiH.