Published On: Sri, lip 9th, 2021

Otac preminulog petogodišnjaka iz Knina branit će se sa slobode

Nakon što se o tragičnom slučaju u Kninu u kojem je preminuo petogodišnji dječak oglasila šibenska policija, u poslijepodnevnim satima se oglasilo i Državno odvjetništvo (DORH).

U priopćenju su naveli kako su ispitali oca koji je priveden u kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. (9. 6. 2021.)

“Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila”, priopćili su iz DORH-a.

Djelatnici Hitne pomoći pokušali su dijete reanimirati, no nisu uspjeli. U 15.30 konstatirana je smrt djeteta.

Državno odvjetništvo, nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika, nije predložilo određivanje istražnog zatvora. Kako su izvijestili, ocijenjeno je kako za to nema zakonskih uvjeta.

“O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta”, priopćili su.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>