Published On: Pon, kol 1st, 2016

OTAC NAPADAČA IZ MÜNCHENA ‘Dobivamo prijetnje smrću. Moja žena plače cijeli tjedan’

Sonboly kaže kako je bio svjestan da je njegov sin prije četiri godine u školi bio zlostavljan. Njegov je sin je kaže, postao vrlo povučen i provodio je puno vremena zatvoren u sobi, igrajući nasilne video igrice.

BERLIN – Roditelji mladog napadača, koji je nedavno ubio devetero ljudi u restoranu McDonald’s i obližnjem trgovačkom centru prije nego li je počinio samoubojstvo, dobivaju prijetnje smrću, kazao je u intervjuu za nedjeljno izdanje njemačkog Bilda njegov otac.

“Dobivamo prijetnje smrću. Moja žena plače cijeli tjedan. Naš život u Muenchenu je gotov”, kazao je Masud Sonboly.Otac navodi kako krivi sebe što nije znao što se događa s njegovim 18-ogodišnjim sinom Alijem, koji je 22. srpnja počinio pokolj u Muenchenu.

“Nisam znao za pištolj”, kazao je ovaj vozač taksija iranskog podrijetla.

Također nije znao da njegov sin prikuplja informacije o norveškom desničaru, teroristi Andersu Behringu Breiviku, koji služi 21-ogodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva 77 osoba prije pet godina. Ipak Sonboly kaže kako je bio svjestan da je njegov sin prije četiri godine u školi bio zlostavljan.

“Izvukao sam Alija iz škole i razgovarao s njegovim učiteljem”, kaže otac dodajući da je više puta zlostavljanje prijavljivao policiji. No nakon provedenih istraga ništa se nije dogodilo. “Želim znati sve. Također želim znati koje je lijekove moj sin uzimao”, kaže otac. Liječnici su pronašli tragove antidepresiva u Alijevoj krvi nakon njegove smrti.

Po riječima Sonbolyja, njegov je sin postao vrlo povučen i provodio je puno vremena zatvoren u sobi, igrajući nasilne video igrice. Otac najavljuje moguće preseljenje obitelji u drugu četvrt Munchena.

Njegov sin postao je opsjednut time da ima rođendan na isti dan kad i bivši nacistički diktator Adolf Hitler te je također želio imati njemačko ime nazvavši se David. Po pisanju lista, sebe je doživljavao kao Arijevca kako bi se razlikovao od Turaka i Albanaca iz svoga susjedstva. Većina njegovih žrtava bili su tinejdžeri koji nisu bili njemačkog podrijetla.

Tagovi

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>