Published On: Čet, lis 17th, 2019

Osumnjičeni za silovanje maloljetnice ipak idu u istražni zatvor

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odredilo je istražni zatvor petorici osumnjičenih za spolno zlostavljanje maloljetnice iz okolice Zadra. Ta je odluka donijeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru uložilo žalbu na prvu odluku kojom je osumnjičenim mladićima sudac istrage odredio sam mjere opreza zabrane kontaktiranja sa svjedocima.

Ovu informaciju objavio je Jutarnji list, dok službene potvrde još uvijek nema. Županijski sud u Zadru danas je tek potvrdio da je održana sjednica izvanraspravnog vijeća na kojoj je donijela odluka o žalbi tužiteljstva. Odluka je poslana sa suda, no nije potvrđen njezin sadržaj.

VAL NEZADOVOLJSTVA ZBOG PUŠTANJA OSUMNJIČENIH

Zbog prvotne odluke da se mladiće pusti da se brane sa slobode izbilo je veliko nezadovoljstvo u javnosti, a maloljetna djevojka potpuno se sa svojom obitelji povukla u kuću. Od kad je slučaj izbio u javnost nije ni bila u školi.

Za ovaj gnusni događaj, grupno silovanje kojem je djevojka bila izložena od prošlog ljeta, doznalo se ovaj vikend kada je protiv sedmorice mladića podnijeta kaznena prijava. Za petoricu je tužiteljstvo zatražilo određivanje istražnog zatvora, ali je sudac istrage zaključio kako za to nema potrebe, te da će biti dovoljno izreći im zabranu kontaktiranja sa svjedocima i žrtvom.

Nakon ovakve odluke izvanraspravnog vijeća, policiji se šalje dovedbeni nalog da osumnjičene privede u istražni zatvor.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare