Published On: Uto, ruj 1st, 2020

Osumnjičeni napadač iz Portlanda, koji je za sebe rekao da je ”100 % Antifa”, već je u prošlosti bio uhićen, ali nikada nije bio optužen

Otkriven je identitet muškarca koji je pod istragom zbog pucnjave na pristaše Donalda Trumpa, do koje je došlo u Portlandu, u državi Oregon. Navodno se radi o pristalici pokreta ”Crni životi vrijede” i o bivšoj vojnoj osobi, koja uz to za sebe kaže da je “100 % Antifa”.

Iako ga službeno policija nije imenovala, The Oregonian portal izvještava da je Michael Forest Reinoehl (48) pod istragom zbog smrti Aarona ‘Jaya’ Donielsona, člana desničarske skupine ”Patriot Prayer”, koji je ustrijeljen i koji je kasnije podlegao ozljedama. Doielson je ustrijeljen nakon što su se sukobili simpatizeri Donalda Trumpa i aktivisti iz skupine ”Crni životi vrijede”.

List je intervjuirao Reinoehlovu sestru i potvrdio da snimci zaista potvrđuju identitet osumnjičenog napadača kao njezinog brata. Nadalje, saznalo se da je osumnjičeni posvađan s ostatkom svoje obitelji.

Prepoznatljiv znak, koji je članovima obitelji potvrdio njegov identitet, je tetovaža šake koju osumnjičeni ima na vratu.

“Obratili smo se policiji i potvrdili da smo prepoznali Michaela na snimkama”, rekla je sestra, čije je ime ostalo anonimno.

Osudila je pucnjavu i upozorila da to nije “rješenje” ni za jedan problem SAD-a.

“Nasilje rađa nasilje, a mržnja rađa mržnju. To nije rješenje. Moje srce okrenuto je prema žrtvi. Uvijek i je bilo, prije nego što sam uopće znala da je moj brat umiješan”, rekla je.

Reinoehlove objave na društvenim mrežama pokazuju da on za sebe smatra kako je  “100 % Antifa”. Nadalje, u njegovim objavama on govori o nadolazećem “ratu” u Americi, koji će uključivati i “žrtve”.

“Bit će to rat i kao i u svim ratovima, bit će i žrtava”, napisao je. Nazvao je one koji prosvjeduju širom zemlje, u gradovima poput Portlanda i Kenoshe, svojom “braćom po oružju”.

Reinoehl ima kriminalnu povijest, uključujući optužbe proizašle iz prosvjeda od 5. srpnja zbog nošenja napunjenog oružja, pružanja otpora pri uhićenju i ometanja rada policije. Reinoehl se trebao pojaviti na sudu 30. srpnja, kako bi se suočio s optužbama, ali je pušten i nikada nije bio optužen. Okružno tužiteljstvo okruga Multnomah trenutno pregledava slučaj.

Osumnjičeni napadač optužen je i za navodno utrkivanje sa 17-godišnjim sinom te za vožnju od 111 km/h, kao i za nošenje napunjenog pištolja Glock, za kojeg nije imao dozvolu nošenja. Optuženi je imao sa sobom oružje dok je prevozio svoju 11-godišnju kćer. Optužen je za vožnju pod utjecajem alkohola, ugrožavanje drugih sudionika u prometu, vožnju bez vozačke dozvole te nezakonito posjedovanje oružja. Zbog svega ovoga postojale su pravne osnove za izdavanje naloga za njegovo uhićenje.

Objave Reinoehla na društvenim mrežama privukle su posebnu pozornost jer su i Demokrati i Republikanci pokušali kriviti jedni druge za pucnjavu i nasilje do kojeg je došlo na prosvjedima. Na Twitteru su se, nakon najnovijeg incidenta koji se dogodio u Portlandu, pojavili i hashtagovi #BidenovePobune i #TrumpovePobune. Do sukoba je došlo nakon što su aktivisti grupa Antifa i ”Crni život vrijede” fizički napali karavanu u Trumpovih simpatizera.

“Joe Biden ne želi reći niti jednu negativnu riječ o Antifi, a mediji su proveli posljednja 3 mjeseca braneći ih. Zašto se to događa?”, stoji u objavi na Twitteru Donalda Trumpa, nakon incidenta koji se dogodio u subotu.

Gradonačelnik Portlanda Ted Wheeler, koji nije želio zatražiti pomoć Nacionalne garde, koja bi pomogla u kontroliranju sve nasilnijih prosvjeda koji su se dogodili u njegovom gradu, u nedjelju je optužio predsjednika Donalda Trumpa da svojom retorikom pomaže poticanju nasilja.

Predsjednik je odgovorio nazivajući Wheelera budalom te je upozorio da će savezna vlada intervenirati, ako gradonačelnik Portlanda ne bude mogao sam uvesti red u svoj grad.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>