Published On: Pet, pro 27th, 2019

Osuđen zbog tri metra drva: Dedić izlazi iz zatvora, građani mu platili kaznu

Fikret Dedić iz Bužima, koji je prije nešto više od mjesec i pol osuđen na šest mjeseci zatvora jer je posjekao tri metra drveta za ogrjev, bit će pušten na slobodu nakon što je nedavno donesena presuda da mu se preostala zatvorska kazna zamijeni novčanom, pišu Nezavisne.

Ermin Karić, predstavnik Udruženja građana za bolji Sanski Most, koji je organizirao prikupljanje novca za obitelj Dedić, rekao je da je već uplaćen traženi iznos od 12.900 KM na račun budžeta FBiH.

Općinski sud u Bosanskoj Krupi je uvažio molbu Dedića da mu se preostali dio zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca i devet dana preinači u novčanu.

Dodao je da su se dobri ljudi širom regije organizirali i prikupili značajnu pomoć za obitelj Dedić, a kupljena im je i jedna krava.

„Radujemo se Fikretovom izlasku na slobodu, jer je zatvor na njega ostavio posljedice, prije svega na njegovo fizičko zdravlje“, kazao je Karić.

Dedić je posjekao nepuna tri metra drva u državnoj šumi i zbog toga osuđen na šest mjeseci zatvora. On je rekao da je to učinio da se njegova obitelj ne bi smrzavala, a i inače su u lošoj egzistencijalnoj situaciji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare