Published On: Pon, lip 7th, 2021

OSTVARUJE SE KOMŠIĆEV SAN: Pelješki most pluta već dva dana po oceanu…

Kineski teretni brod “Development Way” koji plovi pod panamskom zastavom, već dva dana pluta u Otrantskim vratima, dakle na samom ulazu u Jadransko more, piše portal Morski.hr.

Njegovu poziciju moguće je vidjeti na stranici Vesselfinder.com, a kao razlog njegovog dvodnevnog plutanja nasred pučine navodi se ograničena upravljivost brodom, što znači da je u kvaru.

“Development Way” izgrađen je 1983. godine i namijenjen je prijevozu teških tereta. Odredište mu je Luka Ploče, a prema podacima “Hrvatskih cesta”, prevozi posljednja 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta.

Kako podsjeća portal Morski.hr, “Development Way” je krajem travnja krenuo iz Kine prema Hrvatskoj, što znači da je proizvodnja dijelova za Pelješki most u kineskim pogonima završena i da je, u biti, taj most koji će povezati dva dijela Hrvatske gotov te da još samo treba spojiti svih 165 segmenata od jedne do druge obale, ukupne dužine 2.440 metara.

Prema posljednjim informacijama, uplovljavanje broda u Luku Ploče, umjesto u ponedjeljak, potvrđeno je za utorak, 8. lipnja./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x