OŠTRE OSUDE IZ AMERIKE Clinton se treba stidjeti svojih izjava u Srebrenici

Bivši pomoćnik glavnog tajnika UN Julian Harston izjavio je da bi bivši predsjednik SAD Bill Clinton trebalo da se stidi svoje izjave da do napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. srpnja ne bi došlo da je “došao ranije ili kasnije”.

– Clinton treba da se stidi onoga šta je rekao. Kada je trebalo Vučić da dođe? Kada sve bude gotovo? A zašto bi onda uopće dolazio? Bio je to dobar Vučićev gest, a o njegovom boravku tamo trebalo je da brinu domaćini, a ne Clinton – rekao je Harston za beogradsku “Politiku”.

On je naglasio kako, nakon što je čuo da se Clinton u Srebrenici pohvalio da su mu dvije “propale države” – BiH i /samoproglašeno/ Kosovo najveći uspjesi, ne želi više slušati ni njega ni njegovu suprugu, koja “naplaćuje i po 300.000 dolara od onih koji žele da čuju što ima da kaže”.

Harston je rekao kako mu nije jasno šta je bila svrha britanskog prijedloga rezolucije o Srebrenici i naglasio da je bilo očigledno kako to Rusija nikada neće prihvatiti ne samo jer je Srbija zamolila već zato što ima definiranu politiku o tome.