Ostojić o kukastom križu: Da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno!

 Umjesto da smiruje strasti i da stane dostojno čvrsto na zemlju i da kaže dosta, naći ćemo kriminalce i kazniti ih zbog slika koju su vidjeli svi ljubitelji nogometa u drugim državama i koja ocrnjuje Hrvatsku, Ostojićeva reakcija najmanje vrijeđa zdrav razum. Ostojić se ponaša kao da navija za jednu stranu. Da nije i Ostojić povezan s nekim krugovima „koji se bore protiv HNS-a“ i tako dopušta sve i svašta tim navijačima? Lako moguće! Umjesto da smiri tenzije, Ostojić opet uspoređuje kukasti križ i zvijezdu te neizravno pljuje po HNS-u, u smislu da su oni svi nacisti, a „mi smo“ čisti. Ljigavo.

Osim toga, uvrijedio je i mnoge missice jer im je neizravno rekao da su glupe.

Poskok.info

 – Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora…. da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno….

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije ostao nijem na događaje s Poljuda, ali komentar nije dao službenim putem već preko svog Facebook profila i koristio se poprilično slobodno u svom govoru te jasno i bez zadrške svu krivnju “svalio” na organizatore utakmice.

Statusom je pokrenuo raspravu i naišao na podršku brojnih prijatelja, poznanika i simpatizera, a potom je kroz jedan komentar pokazao što misli o činjenici da nitko nije vidio uoči utakmice sporan simbol.

– Ma ne j……zid….to samo ukazalo….. – stoji u statusu posljednjeg ministra Ostojića u Vladi, a zatim niže u komentarima piše mišljenje o tome zašto se kukasti križ nije vidio prije početka utakmice s Talijanima:

– Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora…. da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno….

Nažalost, okrenuo je ministar unutarnjih poslova i ovo na svjetonazorsku stranu, ali sigurno je da bi “poljudski kukasti križ” bio uklonjen da ga je netko uočio, kao i bilo koji drugi sporni simbol. Da ga se moglo uočiti na vrijeme. A nije jer kiselina kojom se prelilo dio travnjaka vidljiva je tek s viših dijelova poljudskog stadiona i to pod svjetlima reflektora.

Stoga, ironija u cijeloj priči zapravo jest u tome da bi uz gledatelje na tribinama sporni nacistički simbol bio uočen mnogo prije početka utakmice, a ovako se sve “poklopilo”. Malo preidealno, što jasno sugerira da se radilo o osmišljenoj akciji, koja je njenim organizatorima itekako uspjela.

Dokle će ići tek ćemo saznati kad UEFA održi sastanak na ovu temu. Oduzimanje tri boda trenutno se doima poput poklona koji bi objeručke prihvatili svi u Hrvatskom nogometnom savezu.