Published On: Ned, velj 9th, 2014

Ostojić: Hrvatska je daleko od stanja kakvo je sada u BiH

Nema opravdanja za onakvo nasilje, paljenje i sukobe s policijom i slično u susjednoj Bosni i Hercegovini – kazao je Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova odgovarajući na upit novinara.

Dodao je da je to žalosna slika te da nije dobro da se takve stvari zazivaju. – Hrvatska je daleko od takvog stanja. Svi oni koji bi takv scenarij priželjkivali  zapravo ne žele dobro ni vlastitoj zemlji. Svako ima pravo na izražavanje svoga nezadovoljstva, ali kod nas, u zemlji kojoj postoji red, zna se kako se to radi. Svatko je slobodan prosvjedovati i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vlast se može promijeniti na izborima. Nasilje nije rješenje – poručio je Ranko Ostojić.

Dodao da je Hrvatskoj izuzetno važno što se događa u Bosni i Hercegovini, ne samo što je to susjedna zemlja nego i zbog drugih obveza koje Hrvatska ima, pa i prema Hrvatima.

– Pratimo situaciju. Hrvatska je Vlada pozvala na mir i nenasilje u Bosni i Hercegovini i u tom dijelu smo itekako zainteresirani da se tamo stanje smiri – objasnio je ministar Ostojić.


uskrs ephzhb