Published On: Sri, sij 14th, 2015

OSTAVIT ĆU ZARUČNIKA I PREDATI SE ALLAHU: Indira iz Francuske ispričala zašto će otići u Siriju i priključiti se IS-u

Simpatizerka Islamske države Indira ispričala je za CNN zašto će otići u Siriju i priključiti se ISIS-u. Indira živi u Francuskoj. Raspuštena kosa i izblijedjele traperice za nju su samo kostim, maska. Na njenom su twitter profilu fotografije marokanskih žena koje su se zaklele na vjernost Islamskoj državi. Prekrivene su nikabom, ali u rukama drže oružje.

– Oni su hrabre, ja nemam tu hrabrost’, kazala je Indira u razgovoru za CNN. Jedna je od onih mladih žena koje planiraju otići živjeti u Halifat, područje samoproglašene Islamske države na osvojenom teritoriju Iraka i Sirije.

I ona bi nosila nikab, ali je u Francuskoj zabranjen. Kaže da ne želi biti osuđivana jer ga nosi niti želi da se ljudi okreću za njom. Nekada je pila alkohol, pušila, ima čak i tetovažu. Smisao života, međutim, pronašla je u islamu.

Vjeruje kako je ubojstvo novinara satiričkog sedmičnjaka Charlie Hebdo opravdano, ali za ubijanje civila – talaca u košer trgovini u Parizu te policajaca kao i svih drugih nevinih žrtava ipak ne nalazi opravdanje.

– Voljela bih misliti da su željeli osvetiti proroka, ali pretjerali su. Sve je otišlo predaleko, smatra Indira koja ističe da braća Kouachi i Amedy Coulibaly ipak nisu trebali ubijeni.

Indira planira otići iz Pariza. Francuska je, kaže, samo za Francuze. Želi otići u Siriju i živjeti s onima koji razmišljaju poput nje. Brat joj je već tamo. Indira ima i zaručnika, no spremna ga je ostaviti. Zbog boga.

– Ako moj zaručnik ne želi sa mnom, otići ću sama. Svojeg boga volim više nego svojeg zaručnika i ostavit ću ga ako treba. Ne može mi zaručnik otvoriti vrata raja, kazala je Indira.

 

Autor: (A. Vr.) – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/158051/indira-iz-francuske-ispricala-zasto-ce-otici-u-siriju-i-prikljuciti-se-is-u#sthash.n5GMmKwg.dpuf