Published On: Sun, Jul 19th, 2020

OSTAVILA OPROŠTAJNO PISMO: Australija oplakuje smrt 20-godišnje klizačice, svjetske prvakinje

Alexandrovskaja, koja je rođena u Rusiji, osvojila je juniorsko svjetsko zlato s Australcem Harley Windsorom, prvim Aboridžinom koji se ikad natjecao na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu.

Australija oplakuje iznenadnu smrt 20-godišnje klizačice i bivše svjetske juniorske prvakinje Ekaterine Alexandrovskaye, koja je u petak preminula nakon što je pala s prozora u Moskvi.

Alexandrovskaja, koja je rođena u Rusiji, osvojila je juniorsko svjetsko zlato s Australcem Harley Windsorom, prvim Aboridžinom koji se ikad natjecao na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu, gdje je taj par zauzeo 18. mjesto.

Par je okončao suradnju prošle veljače zbog “zdravstvenih problema” Ekaterine Aleksandrovskaje, kojoj je dijagnosticirana epilepsija, a patila je i od depresije.

Ruski mediji tvrde da je mlada klizačica ostavila oproštajno pismo koje sugerira da je možda riječ o samoubojstvu.

“Strahovito je žalosno izgubiti Katiju koja je bila živahna i talentirana osoba i nevjerojatan sportaš”, izjavio je dopredsjednik Australskog olimpijskog odbora (AOC)-a Ian Chesterman, koji je bio šef misije tima u Pjongčangu.

“Bila je tiha i skromna, ali nevjerojatno odlučna da bude najbolja što može biti,” dodao je.