Published On: Čet, lis 29th, 2015

OSTAO IM DOPREDSJEDNIK: Razriješeni ministri i savjetnici iz Demokratske fronte

Nakon skoro pola godine krnje vlasti, Parlament Federacije BiH izglasao je u srijedu imenovanje ministara u FBiH, čime je konačno kompletirana vlada Fadila Novalića. DF tvrdi da je time prestao biti vlast u FBIH, međutim nije. Njihov dopredsjednik iz reda srpskog naroda, i dalje čini dio izvršne vlasti u FBIH. DF je tako i dalje stranka na vlasti u FBIH i na državnoj razini gdje također stoluju. Javno se predstavljaju kao oporbena stranka. Ovakav slučaj u politologiji još nema stručni naziv pa je vrlo lako moguće da se nazove po DF-u. Nešto kao deeflijska demokracija. Ono kad si vlast a prodaješ narodu priču da je vlast zločesta i da si ti oporba…

Remetić je u izvršnoj vlasti u Federaciji BiH obnašao dužnost federalnog ministra trgovine i zamjenika premijera Fadila Novalića, dok je Mandilović bio na poziciji federalnog ministra rada i socijalne skrbi.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić zahvalio se nakon jučerašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Remetiću i Mandiloviću što su do razrješenja radili svoj posao.

Kako  je priopćeno iz Vlade FBiH, Remetiću i Mandiloviću prestao je radni odnos po prijemu razrješenja. Uz ministre automatski su razriješeni i savjetnici bivših ministara.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH sa 62 glasa za, 13 suzdržanih i 12 protiv imenovao je nove ministre u Vladi FBiH iz reda SBB-a.

Edita Đapo je na sjednici imenovana za ministricu turizma i okoliša, Zlatan Vujanović za ministra trgovine, a Nermin Džindić za ministra energetike, industrije i rudarstva.

Vesko Drljača imenovan je za ministra rada i socijalne skrbi i ujedno će vršiti dužnost zamjenika premijera Federacije.

Politički gledano, vlast trenutno u Federaciji BiH zajednički obnaša koalicija u sastavu SDA, HDZ BiH, SBB, ali i DF s obzirom na to da ova politička stranka još uvijek participira u izvršnoj vlasti kroz funkciju potpredsjednika FBiH.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare