Ostanite doma, a mi vas častimo plesom s konjima!

U moru tmurnih vijesti otkako je corona virus došao u naše krajeve,  malo je toga što nam može izmamiti osmijeh na lice.

No u Dugom Selu, u prekrasnom ambijentu  JK Western ranča Jadranka Kamberović zajedno sa svojom kćerkom Vanessom zaplesala je sa konjima na vesele ritmove hitova poznatog violista Maria Rucnera, njihovog dugogodišnjeg prijatelja.

Iako su i sami prošli teško razdoblje Gin-Tonic, Mr.Little Smoke i Hercules koji je za dlaku izbjegao klaonicu, danas kada je mnogima teško, odlučili su malo zanjihati kukiće i izvesti par plesnih trikova kako bi razveselili sve velike i male, koji u ovom trenutku moraju ostati kod kuće. Budući da je škola jahanja trenutno zbog corona virusa zatvorena, imali su široki podij za veseli ples koji će i vas sigurno razveseliti.

Mama Jadranka Kamberović  sa kćerkom Vanessom (koja je stekla kvalifikacije VK Horses) već deset godina na prekrasnom ranču koji već godinama spašava konje iz loših tretmana vodi školu jahanja. No njihov ranč je sasvim drugačiji od drugih. U njemu su oazu ljubavi i dobru zabavu našli konji koji su godinama bili loše tretirani, magarac kao i par pasa koje su udomile iz skloništa. Tu ljubav prema životinjama uočio je i prijatelj Mario Rucner te je on spasio i uz dogovor doveo na ranč i dvije koze koje su se dobro uklopile u ovo životinjsko carstvo. Svi oni zajedno čine jednu veselu obitelj, gdje ove zahvalne životinje uz školu jahanja pokazuju i zavidne vještine. Uživaju u slobodi, brizi koju dobivaju i zajedničkom druženju.

Jadranka Kamberović je svoj život u Njemačkoj i posao u uredu zbog ljubavi prema konjima i ostalim životinjama prije više od dvadeset godina zamijenila radom i treniranjem konja i vratila se u Hrvatsku, gdje je i otvorila ovaj ranč. Razlog je bio i taj što je željela da joj kćer Vanessa završi školu u Hrvatskoj.  Jadranka Kamberović je u mlađim danima bila i dvostruka  državna prvakinja u kick boxu , a borilački sport i trofeje pobijedila je ljubav prema konjima, Danas uz to što podučava mnoge u svojoj školi jahanja i sama izvodi vratolomije na konjima kao što su  stoj na rukama na konju, salto i razne druge  akrobacije. Ova pedesetogodišnjakinja se još uvijek može pohvaliti zavidnom kondicijom. „Jako puno radimo sa djecom i sretne smo što ih uz pomoć konja i ljubavi koju naši spašeni ljubimci daju možemo nakratko odvratiti  od sjedenja za kompjuterom. Iskustvo rada sa djecom stekla sam još u Njemačkoj i podučila svim vještinama svoju kćer Vanessu“- rekla nam je veselo Jadranka.

A Vanessa Kamberović još od malih nogu krenula je majčinim stopama.

Aktivno sam se počela baviti jahanjem sa 12 godina, sudjelovala na raznim natjecanjima  , osvojila prvo mjesto u Garčinu u daljinskom jahanju na 40 km  i nedavno u Texasu, Njemačkoj,Italiji i Sloveniji dodatno usavršila svoja znanja o treniranju konja  “-rekla nam je Vanessa.

Danas je na ranču preuzela treniranje i rad s konjima dok se majka više posvetila školi jahanja. Zajedno sa svojom ekipom svaki dan uveseljavaju svoje posjetitelje. Iako su trenutno posjete zabranjene i škola zatvorena u ovim teškim trenucima zaplesali su za cijelu Hrvatsku. U plesu sudjeluju Hercules-njihov penzioner koji će uskoro navršiti vjerovali ili ne 27 godina i još zavidno giba kukićima i izvodi mnoge vratolomije. Drugi Gin Tonic -Španjolac simboličnog imena novi je član ranča i brzo se uklopio u veselu družinu. Brze okrete i western akrobacije izveo je Mr. Little Smoke popularni kauboj i najumiljatiji član ranča. Svi oni svoj ružne priče, neki i zlostavljanja zamijenili su ovim veselim utočištem i nisu izgubili dobar duh i optimizam.

A u ovim teškim trenucima željeli su svima podići raspoloženje i počastiti veselim plesom i ponekim trikovima.

Video:

https://drive.google.com/file/d/1EGptejPGdwmAJpvtiBITtlYENefCYZf4/view?fbclid=IwAR2FYAnsqUkabhbRizBl3kcUbprCuzsm1Z07_qfbU5dZZbUkFcl-98uGrj0

fotografije Tomislav Jagar

Download link
https://photos.google.com/share/AF1QipN8Ff9DBlqqzJOM9x77K87RhYeCqsq5YAK6gqR5F5zofiv84Gf-J_nUzLgqO7AOWQ?key=T1NnMERScU5BU2o5OFAtS0VQLTBDcWdjTENRTXdn