Published On: Tue, Dec 3rd, 2013

Osobe s krivotvorenim diplomama su nas liječile, obrazovale našu djecu, gradile objekte..

Nakon što je u emisiji ‘Mreža’ Federalne televizije objavljen popis s 21 imenom osoba koje su radile u organima i institucijama Vlade Distrikta Brčko sa krivotvorenim diplomama, svi su dobili otkaze osim njih četvero, protiv kojih se vodi disciplinski postupak.

Tužiteljstvo provodi istragu na koji način su te osobe pribavile krivotvorene diplome. Mahom je riječ o srednjim školama različitih smjerova.

Za 21 osobu smatra se da su imali krivotvorene diplome i pri tome radili u institucijama Distrikta Brčko. Nisu svi dobili otkaze, jer se četvero žalilo, pa je protiv njih bio moguć jedino disciplinski postupak, tako da oni i dalje rade.

Razlog zbog čega je poništena rješenje gradonačelnika o otkazu jeste što su oni se zaposlili u administraciji sa ispravnom diplomom. U međuvremenu su se, navodno, doškolovali – kupili sebi neki papir“, tvrdi Anto Domić, gradonačelnik Distrikta Brčko.

Zvuči nevjerojatno, ali osobe s krivotvorenim diplomama su nas liječile, obrazovale našu djecu, gradile objekte…

Sam čin izrade kao i upotreba krivotvorenog dokumenta predstavljaju obilježje kaznenog djela“, kaže Zekerija Mujkanović, glavni tužitelj Tužiteljstva Distrikta Brčko.

U Vladi čekaju odgovore iz još nekih ustanova, a potom slijede i tužbe za povrat utrošenog proračunskog novca.