OSMANOVIĆ ZA SADA BEZ PRIMJEDBI: U Splitu otvorena osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Nakon 25 godina Split je dobio jednu novu školu- riječ je o Osnovnoj školi Žnjan- Pazdigrad koja je svečano otvorena prvog dana nove školske godine. 

To je veliko olakšanje za roditelje 400-tinjak djece koja su svih ovih godina nastavu pohađali po ostalim školama na području grada Splita.

Školu je svečano otvorio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Djeci je poželio sretan početak godine i podsjetio da je prošlo 10 godina od kada je otkupljeno zemljište te da su na realizaciji ovog projekta radila čak četiri gradonačelnika.Projekt je vrijedan ukupno 120 milijuna kuna.

Gradonačelnik  je najavio i osiguravanje sredstava za školu na Pujankama te proširenje škole Kamen Šine koja radi u tri smjene pri čemu očekuje i pomoć resornog Ministarstva.

Dobrodošlicu učenicima i profesorima novootvorene škole Pazdigrad, poželjela je u ime ministrice obrazovanja i Branka Ramljak koja je rekla da je Ministarstvo za ovaj projekt izdvojilo 30 milijuna kuna te da je to bio jedan od 12 kapitalnih projekata koje je Ministarstvo odlučilo sufinancirati iz zajma Svjetske banke i sredstava državnog proračuna. Složila se da Splitu nedostaje još škola i najavila borbu za europske novce .

Kapacitet škole Pazdigrad je 780 učenika, trenutno je upisano 326 u 15 razreda, nastava je organizirana u jednoj smjeni, u škola ima i produženi boravak

Posebno emotivno otvaranje ove škole doživjela je Marijana Puljak, stanovnica Pazdigrada i predsjednica stranke Pametno koja je sa susjedima godinama zahtijevala realizaciju ovog projekta koji ju je i odveo u politiku. Puljak je rekla kako je ovo bila dugotrajna bitka a na otvorenju je od sreće čak i zaplakala. Zahvalila ee svim roditeljima koji su sudjelovali na bilo koji način u borbi za školu Žnjan-Pazdigrad.