Published On: Pet, srp 16th, 2021

Osman pušten da ide svojoj pošteno zarađenoj kući. Za koju ne zna kako ju je platio. Al saznat će kaže pa će nam javiti…

Senka Nožica, odvjetnica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema kaznenog djela te da je njen branjenik uhićen nezakonito.

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić pušten je na slobodu nakon što je 48 sati proveo u pritvoru, potvrđeno je za N1 iz Tužiteljstva BiH. Sud BiH odbio je zahtjev Tužiteljstva BiH da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, tužitelj Oleg Čavka zatražio je pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su, kako kaže, već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Senka Nožica, odvjetnica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema kaznenog djela te da je njen branjenik uhićen nezakonito.

“Smatramo da nema ni osnova ni sumnje da naš branjenik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i ne postoji pritvorski razlog da se zadrži. Uhićenje našeg branjenika je kroz određen medije najavljivano punih mjesec dana. Ako to nije diktirano određenim političkim utjecajem onda ne znam što je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je interesantna za preslagivanje vlasti”, kazala je Nožica.

Tužiteljstvo BiH sumnjiči Mehmedagića za kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x