Published On: Sub, pro 22nd, 2012

Oslobađajuća presuda hrvatskim dužnosnicima, Martinoviću i Glibiću

Prizivni odjel suda Bosne i Hercegovine oslobodilo je svih optužbi i pravomoćno završio višegodišnji progon dvojice bivših hrvatskih dužnosnika, ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru Tomislava Martinovića i ravnatelja policije Srećka Glibića.
 
Martinović i Glibić oslobođeni su optužbi da su sudjelovali u nezakonitoj nabavi automobila za MUP te u isplaćivanju plaća prekobrojnim hrvatskim policajcima, za što ih je teretilo Državno odvjetništvo BiH. Sud je ocijenio da u tim odlukama nije bilo kaznenog djela.
 
Odbačeni su navodi Državnog odvjetništva da je zbog isplate plaća i doprinosa u iznosu od 5,05 milijuna maraka oštećen proračun Hercegovačko-neretvanske županije.
 
Drugostupanjsko vijeće suda BiH prije je na tri godine zatvora osudilo bivšeg ministra unutarnjih poslova HNŽ-a Dragana Mandića, a svi ostali visoki hrvatski politički i policijski dužnosnici, predsjednici vlade HNŽ-aMiroslav Ćorić Josip Merdžo, ministar Goran Bilić te ravnatelj policije Dragan Brkić, oslobođeni su optužbi za zloporabe službenog položaja i ovlasti.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare