Published On: Wed, May 13th, 2020

Osječki policajac bludničio nad Slavonkom koja ga je zamolila da je vozi kući

OSJEČKI policajac osuđen je na šest mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno, zbog bludnih radnji nad Slavonkom koju je odvezao njezinoj kući. Pravomoćna je to presuda Županijskog suda u Karlovcu, koji je odbio žalbe policajca na nepravomoćnu presudu Općinskog suda Osijek, prenosi Glas Slavonije.

Proglašen je krivim zbog kaznenog djela protiv spolne slobode i bludne radnje pa je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda pa se izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci neće izvršiti ako okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Sud u obrazloženju presude navodi da je okrivljenik 14. ožujka 2018. godine, kao policijski službenik, pristao na prijedlog oštećene da je preveze kući njezinim automobilom. Prema iskazu Slavonke, koja je bila upozorena na dužnost govorenja istine i kaznenog djela lažnog iskaza, dok ju je vozio, protivno njezinoj volji, stavio je svoju ruku na unutrašnju stranu njezine lijeve natkoljenice, bedra, te, kada ju je vozilom dovezao ispred zgrade, nagnuo se prema njoj s namjerom da ju poljubi, a unatoč tome što se odmicala, prešao je svojom rukom preko njezina spolovila, čime je počinio bludne radnje.

Policajac se na nepravomoćnu presudu osječkog suda žalio zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, s prijedlogom da drugostupanjski sud ukine pobijanu presudu te predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.

Osim uvjetne kazne, policajac mora platiti 555 kuna za troškove kaznenog postupka, na ime troška svjedoka iznos od 55 kuna i iznos od 500 kuna na ime sudskog paušala. U tekstu se ne navode osobni podaci policajca i Slavonke zbog zaštite identiteta žrtve.