Published On: Sub, ruj 23rd, 2017

Osim što je ruski, Čović je i britanski i europski igrač!? Još samo da postane i američki

Najnovija sarajevska mantra za malu djecu, kojom se pokušavaju diskreditirati nastojanja vodstva bh Hrvata da se izbore za izmjene Izbornog zakona kako im Bošnjaci ponovo ne bi birali člana Predsjedništva i formirali vlast u Federaciji bez njihovih izabranika je kako Čović preko Rusa želi spriječiti ulazak BiH u NATO i EU. A oni, biva, sa svojom hegemonističkom politikom hrle ka Zapadu.

__________piše: Milan Šutalo I Hrvatski Medijski Servis

Glavni dokazi protiv okrivljenog je to što su Rusi, zainteresirani za kupovinu rudnika boksita u Posušju i za isporuku plina iz terminala Ploče mostarskom Aluminiju, što bi znatno pojeftinilo proizvodnju u mostarskoj kompaniji, u većinskom državnom vlasništvu, od čega bi neizravno koristi imali svi, od uposlenika, preko mirovinskih i zdravstvenih fondova do države.

No, za DF-ove i ine ublehaše i njihove medijske promotore, koji izbezumljuju vlastitu javnost, eventualne ruske investicije u Hercegovini predstavljale bi “ekonomsku okupaciju zemlje”. To što su Rusi zainteresirani za lukavačku koksaru, e to je već nešto drugo, to nije ekonomska okupacija.

Ti mrski Rusi, i nisu tako mrski kada sjedišta svojih kompanija-kćeri, kao što su bankarski i naftni divovi Sberbank i Gasprom, smještaju u Sarajevo, ali ako bi htjeli investirati u Hercegovinu ili druga hrvatska područja u BiH, onda već postaju babaroge koje preko Čovića kuju tajne planove protiv države BiH.

Sarajevskim unitaristima, možda, i ne bi smetale ruske investicije u Aluminij i posuški rudnik boksita da ruski veleposlanik u BiH Ivancov nije u intervju Večernjem listu spomenuo “hrvatsko pitanje, kojeg treba riješiti”. Zamislite, kakve li drskosti, spominjati hrvatsko pitanje, kad ti Hrvati iz sarajevske vizure uopće ne postoje.

To što turski predsjednik Erdogan svojata BiH, koju mu je “Alija ostavio u amanet”, a američki ili britanski veleposlanici se u BiH ponašaju kao da smo njihova kolonija, to je uredu. Sve dok usmjeravaju vodu na sarajevski mlin. Kad Rusi progovore o onome o čemu Amerikanci, Britanci ili Turci šute, da postoji problem neravnopravnosti Hrvata, koje Sarajevo želi politički počiniti, odjednom postaju okupatori i neprijatelji.

Na sreću, takvih je “neprijatelja” sarajevske hegemonističke politike sve više. Od Europske unije, čiji je parlament izglasao Rezoluciju koja neizravno osuđuje unitarizam, zagovarajući, kroz nekoliko rezolucija,  federalistička načela, decentralizaciju i legitimno zastupanje konstitutivnih naroda, preko Rusa, do britanskih lordowa. Uključujući i lorda Ashdowna, bivšeg visokog predstavnika, koji je upozorio kako će nam se država raspasti ukoliko se ustavno ne preuredi, predlažući za Bosnu i Hercegovinu, kao najprimjereniji, belgijski model. Upravo onaj kojeg godinama zagovaraju hrvatski političari.

Bit će, iz vizure sarajevskih ublehaša ili da je lord Ashdown ustaša, ili Čović u BiH štiti i provodi ne samo ruske, već i britanske interese. I to bi javnost još mogla i svariti, da se Čović ne zalaže za federalizam, što zagovara i Europski parlament, a bošnjačka većina u federalnom parlamentu, koja tobože želi u EU, osuđuje. Pa je Čović, osim što je ruski, britanski i europski igrač. Još samo da postane i američki.