Published On: Sub, ruj 18th, 2021

OSA: Nismo sudjelovali u snimanju sastanka s tužiteljicom Tadić

”Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSABiH) i njen glavni direktor Osman Mehmedagić nisu sudjelovali u snimanju sastanka s tužiteljicom Tužiteljstva BiH”, priopćeno je danas iz ove agencije.

”Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija, radi se o neosnovanom napadu na OSA-u BiH i njenog glavnog direktora Osmana Mehmedagića” navodi se u reagiranju na medijske navode.

U vezi s tim, iz ove agencije pozivaju sve relevantne domaće i međunarodne institucije da  provjere i ustanove tko je neovlašteno snimao službeni sastanak u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić, odnosno razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

”Vještačenjem snimke vrlo jednostavno se može utvrditi tko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u službenim prostorijama Tužiteljstva BiH. OSA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju osobnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija”, navodi se u reagiranju.

Inače, portal Dnevnog avaza naveo je da su pismo s priloženom snimkom tajnog razgovora direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića s Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković dobili od zaposlenika ove agencije.

U navedenom pismu, između ostalog, navode da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zloupotrebljavajući resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuju glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Te da preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio ured glavne tužiteljice.

Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njezine zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić je prema tvrdnjama autora pisma iz OSA-e tražio da mu se ova snimka osobno dostavi a potom odmah uništi iz razloga što se i on pojavljuje na navedenoj snimci, pišu sarajevske novine

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
1 mjesec prije

Sramota je što mu spominju lažnu diplomu …

Risovčanin
Risovčanin
1 mjesec prije

G.Tadić ,trn u oku ?

Last edited 1 mjesec prije by Risovčanin