Orlić: Samo Kurtiju odgovara nasilje

BEOGRAD – Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prvi optužio Srbe za događaje u Banjskoj i da bi svatko ozbiljan rekao da vidimo što točno dogodilo pa komentiraj.

– Ako ćemo o onima koji su sve samo ne to, onda ste vidjeli i reakciju Aljbina Kurtija, koji je odmah krenuo, požurio prvo da optužuje Srbe, da je to bila neka organizirana akcija, ne znam. Ne znam što, a da su to radili neki profesionalci, sigurno ih je u međuvremenu osobno legitimirao, pa zna tko su i što su, pa vam je sve jasno – rekao je Orlić za Prvu TV.

On je dodao da, “ako govorimo o tome ko je odgovoran za bilo kakvu vrstu nasilja – to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju”.

– I sve što je radio prethodnih mjeseci uz najbrutalniji mogući teror koji je provodio nad golorukim srpskim narodom, radio je upravo zato što je želio otvorenu eskalaciju i zato što je htio dovesti do nekog nasilja – istaknuo je Orlić.

Istaknuo je kako je jasno tko jedini može biti zadovoljan ako dođe do bilo kakvog sukoba, pogotovo ako se radi o ljudskim žrtvama.

zv. Kosovska policija priopćila je da je sinoć na ulazu u selo Banjska kod Leposavića pucano na njezine pripadnike te da je jedan od njih ubijen. Predstavnici privremenih prištinskih institucija za to su, kako su naveli, optužili “zločinačke skupine koje podržava Srbija”.

more recommended stories