Published On: Sri, stu 1st, 2017

Orginalni Daytonski sporazum u Arhivu Predsjedništva BiH?!

Originalni primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma koji pripada Bosni i Hercegovini nalazi SE u sefu Arhiva Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je ekskluzivno za Anadoliju od izvora bliskog kolektivnom šefu države.

“Samo su države dobile originalne dokumente, a onaj koji pripada državi BiH sigurno je u sefu Arhiva Predsjedništva BiH. Dakle, ni u kom slučaju dokument koji je MUP RS-a pronašao sinoć na Palama ne pripada originalnoj verziji dokumenta Daytonskog mirovnog sporazuma koji pripada Bosni i Hercegovini”, potvrđeno je za Anadoliju.

Sugovornik turske agencije tvrdi da postoje dvije mogućnosti o dokumentu koji je sinoć pronađen na Palama. Ili da je originalni dokument Daytonskog mirovnog sporazuma iz Srbije, jer Srbija se žalila da nemaju svog originalnog dokumenta, ili da ono što su našli na Palama, što je vrlo izvjesna mogućnost, nije uopće original.

“Treba sačekati vještačenje, jer postoji mogućnost da to uopće nije original. Naime, taj primjerak koji je trenutno u rukama MUP-a RS možda uopće nije original ili da je original iz Srbije, jer je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je srbijanski primjer nestao”, navodi sugovornik Anadolije.

On kaže da su se, čak, prošle i pretprošle godine dijelili faksimili orginalnog dokumenta iz Hrvatske.

“Čak je i ured člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića dobio jedan takav primjerak”, kaže sugovornik Anadolije./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x