Published On: Čet, kol 19th, 2021
#3rd | By Desk

Organizirale prostituciju u Mostaru: Asji nema pritvora, Natalija pobjegla u Ukrajinu

U Sudu BiH održano je ročište povodom prijedloga Tužiteljstva BiH da se dvjema Ukrajinkama Asmik Ždanovoj (Zhdanova, 60) zvanoj Asja i Nataliji Načinkin (Nachinkin, 32) odredi pritvor.

Ukrajinke osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju u lipnju su puštene iz pritvorske jedinice Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje su boravile od 26. siječnja, javlja Avaz.

Kako je potvrdila odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa Asju, utvrđeno je da je Natalija Načinkin u međuvremenu pobjegla u Ukrajinu.

Državni tužitelj Oleg Čavka na ročištu je povukao prijedlog za pritvor Asje zbog korektnog držanja.

Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja podiglo optužnicu protiv njih, a terete se da su od početka 2019. pa sve do 26. siječnja ove godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodno navođenje na prostituciju i međunarodna trgovina ljudima.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazile smještaj i iskorištavale radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

Uskoro će biti raspisana međunarodna potjernica za Natalijom Načinkin.

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare