Published On: Sri, velj 12th, 2014

Organizator prosvjeda tvrdi da Udruga ima bojno vozilo

Iskaz vođe prosvjeda u Tuzli Aldina Širanovića, koji je dao policijskim inspektorima Hasanu Aliću i Dejanu Milenoviću, rasvjetljava ulogu pojedinih aktera u eskalaciji nasilja, te ako je vjerovati njegovim navodima, govori o manipulaciji te smišljenom priključivanju raznih huliganskih skupina i interesa političara koji su zloupotrijebili nakanu okupljanja. U javnosti se pojavio Širanovićev iskaz u policiji u kojemu je optužio nekoliko osoba koje su se priključile prosvjedima za izazivanje sukoba s policijom, ali i otkrio imena političara koji su ‘motivirali’ prosvjednike, piše Večernji list.

Prije nego što su se dogodili prosvjedi s ružnim epilogom, na sastanke je organizatore i radnike nekoliko kompanija u stečaju pozivao zastupnik u županijskoj skupštini Salih Šabović koji je prošle godine napustio Savez za bolju budućnost. “Na tom sastanku Šabović je kao oporba pružio potporu tim tvrtkama nudeći im financijsku potporu u slučaju potrebe, a odnosi se na plaćanje karti za dolazak na prosvjede, davanje novca za hranu i piće, te je rekao da će iznijeti problem nezaposlenosti u Vladi, ali i i ja i vi svi znamo da se taj problem iznosi godinama i ne rješava se”, rekao je Siranović. On je naveo da su prije nego što su se podigle strasti i drugi političari nastojali utrpati u prosvjede kao i neke druge nevladine organizacije. “Također me je pozvao i neki Selimović, ja mislim iz BPS kao oporba da se s njima sastanem, ali nisam otišao na sastanak”, kaže Širanović i dodaje da se pod svaku cijenu u organizaciju prosvjeda uključio Almir Arnaut Beli iz Udruženja “Velika djeca” s tvrdnjom da ima podatke o namiještanju rezultata izbora s prijašnjih procesa te je najavio da će se radnicima i nezadovoljnim ljudima priključiti i navijačka skupina nogometaša Slobode Fukare.

‘Velika djeca’
“Tada je sa mnom bio i Arnaut zv. Beli i rekao mi da će doći i navijači Fukare”, kaže on i objašnjava da navijači nisu taj dan otputovali na utakmicu. Šokantni su, a što policija uopće nije dodatno ispitala Širanovića, navodi o postojanju posebnog bojnog vozila. “Kada je u pitanju taj momak Beli, on mi je u masi rekao da oni u udruženju imaju neko bojno vozilo koje može ići uz stube” Na dan prosvjeda Širanović je u nekoliko navrata pokušavao razgovarati s čelnicima županije, no oni nisu pristajali na njihove uvjete. Nakon prvih naguravanja mase ispred zgrade Vlade tuzlanske županije shvatio je da je izgubio nadzor od Fukara i Udruženja ‘Velika djeca’. “Ja sam pokušao držati sve pod nadzorom, ali kada je došla skupina navijača i kada su iz Udruženja ‘Velika djeca’ poručili da bacaju kamenje i pale gume, tada sam vidio da sam izgubio nadzor nad masom”, rekao je vođa prosvjeda. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/organizator-prosvjeda-tvrdi-da-udruga-ima-bojno-vozilo/46091#sthash.M9lBhWRH.dpuf