Published On: Sri, kol 24th, 2016

OREŠKOVIĆ: Šešelj će biti uhićen pokuša li ući u Hrvatsku

Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhićen ako pokuša ući u Hrvatsku.

“Ja mislim da svi znamo da je Šešelj u Hrvatskoj persona non grata i po toj definiciji on nije dobrodošao, a ako dođe, bit će uhićen”, rekao je Orešković za RTL televiziju.

Hrvatski MUP je krajem ožujka ove godine zabranio eventualni ulazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka.

MUP Hrvatske je tada obavjestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rješenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza.

Hrvatski Zakon o strancima predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

Vojislav Šešelj je na svom Tviter profilu napisao ranije danas da je dobio diplomatsku putovnicu i da se nada da mu hrvatske vlasti “kao uglednom diplomati” neće praviti nikakve probleme.

Na Facebooku je, kao dokaz, stavio fotografiju putovnicu.

šešelj diplomatska putovnica

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>