Published On: Sub, lip 25th, 2016

Orepić: Koliko mi je neugodno zbog huligana, toliko mi je neugodno zbog svečane lože u kojoj sjedi Mamić koji ne poštuje zakone

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić zamjerio je vodstvu Hrvaskoga nogometnog saveza (HNS) što na utakmicama hrvatske reprezentacije na Europskome prvenstvu u Francuskoj u svečanoj loži s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom sjedi Zdravko Mamić koji, po Orepiću, ne poštuje zakone Hrvatske.

“Moramo biti potpuno iskreni. U našoj svečanoj loži sjedi čovjek koji odbacuje poštivanje zakona Hrvatske, U našoj svečanoj loži sjedi čovjek nad kojim USKOK vrši dvije istrage, ima dvije aktualne optužnice. Jedna je za štetu od 100 milijuna kuna i u kojoj se radi o igraču koji igra za reprezentaciju. Druga je optužnica za prijetnje. Radi se o Mamiću i Šukeru. To jednostavno trebamo reći. Koliko god mi je neugodno zbog problema na tribinama, toliko mi je neugodno i zbog te svečane lože,” izjavio je Orepić u petak u intervju za Radio Dalmaciju.

Ponovio je kako je u Puli i Splitu počelo  procesuiranje 18 osoba koje su se do sada vratile iz Francuske u Hrvatsku, od 32 identificrana izgrednika.