Published On: Pet, svi 6th, 2022

ORBAN: Trenutni prijedlog sankcija EU Rusiji je kao “atomska bomba”

Mađarska ne može podržati novi paket sankcija Europske unije protiv Rusije u sadašnjem obliku, uključujući embargo na uvoz ruske sirove nafte, izjavio je u petak premijer Viktor Orban državnom radiju.

Orban je rekao da bi trenutni prijedlog Europske komisije predstavljao “atomsku bombu” bačenu na mađarsku ekonomiju, dodajući da je Mađarska spremna pregovarati ako vidi novi prijedlog koji bi zadovoljio mađarske interese, prenosi Reuters.

Mađarska je ranije optužila Bruxelles da svojim planovima za uvođenje embarga na uvoz ruske nafte prijeti jedinstvu Europske unije, tvrdeći da Budimpešta neće podržati prijedloge koji bi narušili njezinu energetsku sigurnost.

Orban je rekao predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen u pismu koje je objavio Financial Times da Mađarska nije u stanju podržati najnoviji plan sankcija EU-a “u njegovom sadašnjem obliku”.

“Ako Komisija insistira na usvajanju svog prijedloga, morat će snositi punu odgovornost za povijest neuspjeh tijekom europskih integracija”, rekao je Orban.

U tijeku su razgovori diplomata EU oko planova koje je Von der Leyen objavila ovog tjedna za postupno ukidanje potpunog uvoza ruske sirove ili rafinirane nafte, kao dio planiranog šestog paketa sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu./Fena/HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
12 dana prije

Uzepeovci ogorceni zbog sankcija Rusiji,nadali se da ce im oni pomoci u ostvarenju bobanovih ciljeva.
Medjutim,propadose i Rusi. Kad ne ide ne ide.🤣

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
12 dana prije

Nekom sa ograničenom umnom sposobnošću ne možeš neke stvari pojasniti.
Puno toga će im biti jasnije kad dođe zima i kadd budu ložili namještaj ,gume i dimije.
Kad ne ide ne ide 🤣🤣

Pero
Pero
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
12 dana prije

ti si klasični primjer bošnje, nemam grijanja, wc-a, štala mi 3m od ulaznih vrata ali još uvijek misli da je najpametniji..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
12 dana prije

Hrvatska je u NATO savezu i konkretno vojno pomaže Ukrajinu. Vi niste u stanju sebi pomoći i stalno morate govoriti da je BiH nedjeljiva jer znate dobro da je satkana kao Humpty Dumpty.

Phoenix
Phoenix
12 dana prije

Milanovic 2.0

Anonimac
Anonimac
12 dana prije

Milanovic kaze.”mi.Hrvati necemo to”hihihiho

Mujguri 93.
Mujguri 93.
12 dana prije

Zapadne, odnosno EU sankcije Rusiji djeluju štetnije na EU nego na Rusiju. Pitanje je onda kakva je svrha tih sankcija, ako su kontraproduktivne, a prema svim pokazateljima jesu? Ili je bolje postaviti pitanje kome trebaju takve, kontraproduktivne sankcije? EU sigurno ne trebaju, ali ih svejedno provodi. Tko je taj moćnik koji stišće EU da ih provodi, a da sam nije pogođen kontraefektom?