U nedjelju ujutro, mađarski premijer Viktor Orbán, koji je i sam otac petero djece, ponosno je na Facebooku objavio rođenje petog unuka Bertalana. “Okuplja se nogometna momčad. Bog te blagoslovio, Bertalane”, napisao je Orban uz sliku s najmlađim članom obitelji. Kao snažni zagovornik velikih obitelji u Mađarskoj i političar koji veliki naglasak stavlja na pomoć obiteljima […]

" />
Published On: Sri, lis 21st, 2020

Orban je dobio peto unuče i podijelio fotografiju uz snažnu poruku

U nedjelju ujutro, mađarski premijer Viktor Orbán, koji je i sam otac petero djece, ponosno je na Facebooku objavio rođenje petog unuka Bertalana.

“Okuplja se nogometna momčad. Bog te blagoslovio, Bertalane”, napisao je Orban uz sliku s najmlađim članom obitelji.

Kao snažni zagovornik velikih obitelji u Mađarskoj i političar koji veliki naglasak stavlja na pomoć obiteljima i povećanje nataliteta umjesto više imigracije, Orbán je i primjer svojim sugrađanima. 57-godišnji mađarski premijer sa suprugom Anikom sa kojom je u braku od 1986. godine, ima petero djece, četiri kćeri i sina, a sada i petero unučadi – troje od njegove kćeri Rahel i dvoje od kćeri Sare.

Pro-obiteljska politika Mađarske dovela je do povećanja nataliteta u zemlji, a Orbán je odbio prihvatiti masovnu migraciju kao rješenje za smanjenje broja stanovnika s čime se bori većina europskih zemalja.

“U cijeloj Europi ima sve manje djece, a odgovor Zapada na to je migracija”, rekao je Orbán 2018. “Oni žele da uđe onoliko migranata koliko ima manje djece. Mi Mađari imamo drugačiji način razmišljanja. Umjesto brojeva, želimo mađarsku djecu. Migracija je za nas predaja.”, poručio je Orban.

Gyűlik a focicsapat. Isten hozott, Bertalan // Nearly a football team. God bless you, Bertalan!

Posted by Orbán Viktor on Sunday, October 18, 2020