Published On: Sri, ruj 29th, 2021

Orban očekuje milijune ilegalnih migranata u Europi: “Mi ih ne želimo. Mađarska ne brani samo sebe već i Europu”

Mađarski premijer Viktor Orban danas je u Češkoj rekao kako očekuje dolazak milijuna migranata iz Afganistana te da je migrantsko pitanje, uz LGBT prava i zeleni plan za Europu, bitka koju Višegradska skupina vodi protiv Europske unije, javljaju agencije. Orban je stigao u Češku kako bi uoči parlamentarnih izbora sljedeći tjedan dao podršku premijeru Andreju Babišu.

Mađarski čelnik je tijekom susreta rekao kako je ilegalna migracija prijetnja budućnosti država srednje Europe, prenosi agencija AP, kao i da očekuje milijune izbjeglica iz Afganistana.

Orban: Mađarska ne brani samo sebe

“Ne vjerujem da ćemo izbjeći novi val migracije. Iz Afganistana će velik dio stanovništva pokušavati doći u Europu preko Balkana. Mađarska ne brani samo sebe nego i Češku i Europu, i nisam se sramio od premijera Babiša zatražiti vojnike, da ih naoruža i pošalje nam ih da brane granicu”, prenosi agencija Beta Orbanovu izjavu.

Babiš, jedan od najbogatijih Čeha i pobornik Orbanovog pristupa migracijama, rekao je da je njegova vlada pristala ovaj tjedan poslati 50 čeških policajaca kako bi s mađarskima branili vanjsku granicu Europske unije. Orban je rekao i kako je migrantsko pitanje jedno od triju oko kojih se Višegradska skupina, sastavljena od Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske, bori s europskim vlastima.

“Oni ih hoće, mi ne”, kazao je o migrantima.

guest
nije obvezno
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x