Published On: Pet, stu 4th, 2016

IMAMO PRAVNU DRŽAVU! Oslobođeni Prlić i drugi. Tužiteljstvo će, da umiri raju, tražiti osuđujuću presudu u drugom stupnju

Samo vam se smijem – fotografija razdraganog građanina BiH koji nikada nije prestao sumLJati u pravne institucJe naše zemlje.


Posavljaci se ne trebaju bojati Tužiteljstva BIH. Evo dokaza da se isto može pobjediti kad se ima. Pardon, kad se hoće.
Danas su u Sudu BiH pred Odjelom za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju izrečene prvostupanjske presude u predmetu Stipe Prlić , Zorana Bakule i Nevena Kulenovića. Bakula i Prlić inače kadrovi su sarajevske vlasti koji su u HT dovedeni nakon neustavnog preuzimanja HT-a od strane Lagumdžije 2002-e godine.
Iako je novac nestao, a transakcije postoje, Sud BiH je donio oslobađajuću presudu za Stipu Prlića, Zorana Bakulu i Nevena Kulenovića, javlja reporter N1 Slaviša Starčević.
Tužilaštvo je najavilo da će podnijeti žalbu i tražiti osuđujuću presudu. No sarajevski mediji nešto danas, iako to često vole, ne uzimaju proširene izjave Tužiteljstva BIH. Tek šturo kažu, kako će Tužiteljstvo ići sa žalbom. Istovremeno se naširoko prenose izjave obrane:
Tužiteljstvo BiH je ušlo nespremno, a dokazi su bili loši, dok je vještačenje bilo površno. Vještak je devalvirao optužnicu. Kulenović je navodno dao mito za duplo manju korist koju je navodno dobio. Tu nema logike. Površnim radom su uništene obitelji i nanijeta je šteta. Ali ovo je prvostupanjska presuda. Vidjet ćemo što će biti dalje “, kazala je Vasvija Vidović, odvjetnica Nevena Kulenovića.

Izvor: N1

Podsjećamo, Sud BiH je 21. svibnja prošle godine potvrdio optužnicu protiv Stipe Prlića i Zorana Bakule koja ih je teretila da su počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi, te protiv Nevena Kulenovića da je počinio kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi.
U optužnici se navodi da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog poduzeća “Hrvatske telekomunikacije” Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog poduzeća, u okviru postupka javne nabave izabrali pravnu osoba u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci povjerenstva za javne nabave, bilo trećepozicionirano.
Prlić i Bakula na čelo HT-a inače dolaze u doba Lagumdžijine Alijanse, kada je za šeda Nadzornog odbora postavljen Kukić. Iako je Kukić bio i šef Nadzornog odbora FTV-a preko čijeg marketinga se  navodno pravo novac za koji se optužuje ova trojka Kukić nije niti ispitan. Umjesto toga poslao je javnu podršku svojim drugovima i kadrovima.

Slučaj “Gibraltar”: Oslobodjeni Prlić, Bakula i Kulenovic. Tužilaštvo najavilo žalbu. @N1infoSA

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.
Novac im je isplaćen s računa pravne osobe “3 Media Limited” registriranog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.
Tijekom procesa iznosi za koji su terećeni su smanjivani od strane Tužiteljstva. Radi se o krupnim ribama, i optuženicima koji novac imaju. Mediji su pisali i o pritiscima na Tužiteljstvo te o upošljavanju članova obitelji nekih od sudaca Suda BIH.

Tužiteljstvo je tada negiralo te navode sljedećim priopćenjem:
– Povodom netočnih navoda u pojedinim medijima u vezi predmeta Gibraltar, Tužiteljstvo BiH ističe da se u ovom predmetu i dalje radi o višemilijunskim pronevjerama, a preciziranom optužnicom detaljno je precizirana ostvarena imovinska korist optuženih, kao i bonitet poduzeća u vlasništvu optuženih i radi se o višemilijunskom iznosu – priopćeno je iz ovog tužiteljstva.
Iz Tužiteljstvo BiH, istovremeno, navode da se vodi intenzivna istraga prema osumnjičenima koji nisu obuhvaćeni prvom optužnicom u ovom predmetu, te se u narednom periodu očekuje podizanje optužnice protiv ostalih osumnjičenih.
– Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu borbu protiv korupcije i financijskog kriminala u kojoj neće biti nedodirljivih osoba – navodi se u priopćenju.
 

Dakle, zašto bi mi sumnjali u neovisnost Tužiteljstva BIH ili nepristranost i nepotkupljivost Suda BIH kada Tužiteljstvo demantira trenutno same sebe. To je tako antidaytonski. I fašistički.
Koliko je financijski moćna ova grupacija  najbolje govori podatak da je portal Klix, po objavi ove vijesti objavio točne cifre za koje su tuženi, da bi iste potom maknuo. Evo komentara jednog od čitatelja:
Slika zaslona 2016-11-04 u 15.38.18

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>