Petak, 19 travnja, 2024

Optužnica za ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru naredne sedmice

Must Read

SARAJEVO – Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Tužilaštvo BiH bi sljedeće sedmice trebalo da podigne optužnicu protiv Dalibora Railića zvanog Dugi zbog učešća u ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka. Bašić.

Osim Railića, na optuženičkoj klupi će se, između ostalih, naći i Aleksandar Miljatović i njegov kum Igor Repajić.

Railić je optužen da je naručio ubistvo Bašića za 50.000 eura . Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, ubistvo je počinio Aleksandar Miljatović. Na saslušanju u policiji, Miljatović je priznao da je ubio Bašića.

U tom gradu 21. marta u jutarnjim satima ubijen je Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor.

Dok je išao na posao, pogođen je hicem u potiljak, nakon čega je ubica pobjegao.

Miljatović je na saslušanju naveo da je pucao kroz plastičnu kesu, nakon čega je pištolj bacio na Vrbas. Oružje iz kojeg je ispaljeno nije pronađeno ni do danas.

Nakon zločina skinuo je odjeću koju je imao na sebi i zapalio je.

Miljatović je kao motiv za ubistvo načelnika naveo lični interes, a Bašić je navodno bio smetnja Railiću u prometu narkotika, ali i drugim krivičnim djelima.

Railić je do sada više puta osuđivan za nasilničko ponašanje i ubistvo u pokušaju, a posljednja presuda izrečena je samo mjesec dana prije ubistva Bašića.

On se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi mogao ometati istragu i prikriti dokaze ukoliko ostane na slobodi. U pritvoru je i zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i da ponovi krivično djelo ili dovrši započeto.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -