Published On: Pet, pro 11th, 2015

Optuženom za terorizam u Bugojnu država mora isplatiti preko 200 tisuća KM

Sud BiH donio je rješenje kojim se Naseru Palislamoviću, nekada optuženom za kazneno djelo terorizma, a kojeg je prošle godine drugostupanjsko vijeće Apelacijskog odjela ovog suda pravosnažno oslobodilo svih optužbi, isplaćuje 202.000 KM zbog protupravnog lišenja slobode, neslužbeno saznaje Avaz iz više izvora.
Palislamovića je državni tužitelj Dubravko Čampara teretio zajedno s Harisom Čauševićem Oksom za napad na Policijsku stanicu u Bugojnu. No, Sud nije prihvatio dokaze protiv njega, pa je Palislamović tužio državu koja ga je skoro četiri godine držala u pritvoru.
On je prije nekoliko mjeseci pokrenuo tužbu posredstvom odvjetnika Kerima Čelika zbog protupravnog pritvora u kojem je u samici proveo skoro četiri godine. Riječ je o parničnom postupku koji je, kako saznaje Avaz, okončan prije nekoliko dana, a u ovom proces, javnost je bila isključena na zahtjev obrane. Čelik je rekao da ne može komentirati ovaj slučaj.
– Rješenje je bilo, to je točno, ali ja ne znam ništa. Vi znate da je javnost bila isključena iz ovog procesa jer je predmet vrlo osjetljiv – rekao je Čelik.
I državni pravobranitelj Mlađan Mandić, koji je zastupao državu u ovom predmetu, nije ni demantirao ni potvrdio ovu informaciju, ali je kazao da je postupak okončan.
– Ja o tome ne mogu ništa govoriti. Riječ je o parničnom postupku – rekao je Mandić za Avaz.
Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. lipnja 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić. No, prvostupanjskom presudom je oslobođen, da bi i žalbu Tužiteljstva Apelacijsko vijeće Suda BiH prošle godine odbacilo kao neosnovanu te tražilo da se Palislamović odmah pusti na slobodu. Palislamovića se zbog optužbi za teroristički napad odrekla i obitelj.
On je u jednom trenutku, kako je tada naveo odvjetnik Čelik, odustao od tužbe, ali se na kraju predomislio i ipak tužio državu, piše Avaz.
 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare