Published On: Pon, ruj 25th, 2017

Optuženi Kvesić na liječenju u Hrvatskoj

Optuženi Josip Kvesić i Boris Kordić nisu pristupili u Sud BiH zbog čega je odložen nastavak suđenja za zloupotrebe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima.

Kvesićeva odvjetnica Irena Pehar je rekla da je njen klijent smješten u bolnicu “Sveti duh” u Zagrebu zbog zdravstvenih problema.

”Prema potvrdi koja mi je stigla iz bolnice, Kvesić je primljen u bolnicu 22. rujna, dana mu je dijagnoza angine pektoris i anksioznosti i ostaje kod njih na liječenju do daljnjeg”, kazala je Pehar.

U sudnici se nije pojavio ni optuženi Boris Kordić, a njegov odvjetnik Ragib Hadžić je rekao da je optuženi jutros krenuo iz Metkovića “ali nije stigao na vrijeme”.

”Jutros smo se čuli telefonom i rekao je da je krenuo. Prije ulaska u sudnicu sam ga zvao, ali nije bio dostupan”, kazao je Hadžić.

Optužnica tereti Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima, Kvesića, inspektora za strance u mostarskom Terenskom uredu iste Službe, te Vlatku Puljić, direktoricu firme “Vlamon” Čitluk, da su od 2012. do 2014. godine, sudjelovali u počinjenju krivičnih djela, čije su žrtve i oštećeni uglavnom bili strani državljani, predstavnici nevladinih udruga, poduzetnici ili vlasnici poslovnih subjekata, koji borave ili posluju na području Hercegovine.

Prema pisanju medija, Kordić i Kvesić se dovode u vezu sa slučajem Josipa Šimića, protiv kojeg Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo i Državno tužilaštvo vode istragu u vezi s navodnim prisluškivanjem vršiteljice dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Ružice Jukić.

Naredno ročište zakazano je za 2. listopad, javio je BIRN BiH.

(www.jabuka.tv)