Published On: Sun, Mar 10th, 2019

OPSTRUKCIJE BOŠNJAČKE STRANE U FORMIRANJU VIJEĆA MINISTARA Špirić: BiH bira između europskog puta i sukoba do samouništenja

“Razvlačenje uspostavljanja vlasti iz bošnjačkih stranaka upravo vodi ka ovom gorem izboru. Njihovo očekivanje da međunarodna zajednica učini korak za nas najveća je prepreka europskom putu i napretku ove zemlje”, rekao je Špirić.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić kazao je danas da što skorije Formiranje novog saziva Vijeća ministara nije samo implementacija izbornih rezultata, već pokazatelj je li BiH spremna za europski put ili će nastaviti proizvoditi “unutarnje sukobe do samouništenja”.

“Razvlačenje uspostavljanja vlasti iz bošnjačkih stranaka upravo vodi ka ovom gorem izboru. Njihovo očekivanje da međunarodna zajednica učini korak za nas najveća je prepreka europskom putu i napretku ove zemlje”, rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, dogovor o novom Vijeću ministara ne smije postati sjeme razdora jer formiranjem zajedničkih institucija BiH pokazuje ljepše lice prema zemljama koje treba joj otvoriti vrata Europske unije i koje traže fer odnos.

“Čini se da su stranke u Sarajevu i suviše vremena izgubile u unutarnjim izjedanjima i traženju partnera za ulazak u sukobljavanja, a ne rješavanja pitanja koja stoje pred nama. Bošnjačke stranke trebale bi konačno odbaciti ‘ortopedska pomagala’ u vidu međunarodne zajednice i krenu u otvorene dogovore unutar BiH jer to su, na kraju, poruke koje su stigle iz Brisela, Washingtona, Moskve i drugih središta koji jasno poručuju da je rješenje u našim rukama”, kaže Špirić.

On je ocijenio da će uskoro biti poznato je li kako BiH shvatila ove poruke.