Published On: Pon, pro 17th, 2012

Opsežna policijska akcija u zapadnoj Hercegovini, privedeno 10 osoba

Danas je, s početkom u 11 sati, u PU Posušje održana press konferencija povodom finalizacije akcije kodnog imena ‘Meteor’, koju po nalogu Tužiteljstva BiH zajednički provode Federalna uprava policije i MUP Županije Zapadnohercegovačke.
U cilju prikupljanja dokaza danas je izvršen pretres na petnaest lokacija, a slobode je lišeno deset (10) osoba, koje se sumnjiče da pripadaju dobro organiziranoj kriminalnoj grupi koja je na području BiH počinila veliki broj kaznenih djela iz područja auto kriminala, nedopuštenog prometa visokotarifnim robama (cigarete i slično), neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Današnjim aktivnostima na terenu pronađena je veća količina zeljaste tvari, koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu skunk, određeni broj motornih vozila, autodijelova, oružja i streljiva.
Do održavanja press konferencije zaplijenjeno je oko 15 kg skunka, te je pronađeno više otuđenih automobila, auto dijelova i slično. Na press konferenciji nazočili su glasnogovornik Uprave policije MUP-a ŽZH Damir Čutura, policijski komesar MUP-a ŽZH Zoran Galić, zamjenik načelnika sektora krim policije FUP-a Damir Ćeškić i načelnik sektora krim policije MUP-a ŽZH Milenko Madunović.
Kako je priopćeno akcija se provodi na 15 lokacija u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama i Ljubuškom, a u istoj sudjeluje oko 200 policijskih službenika. Prema riječima Ćeškića i Galića ova akcija je pripremana više mjeseci, te su izrazili zadovoljstvo uspjehom provedenih aktivnosti.
“Sve osobe koje smo pratili i koje dovodimo u sumnju sa izvršenjima određenih kaznenih djela su privedene i zadovoljni smo dosadašnjim tijekom akcije”, rekao je Ćeškić. Komesar Galić je naveo kako se radi o dobroj organiziranoj skupini, te su sve osobe od ranije poznate policijskim strukturama.

U ovoj akciji pretresi su izvršeni na 15 lokacija na području Posušja, Gruda, Ljubuškog i Širokog Brijega, a uhićeni su braća Mate i Blago Šimić, Matina supruga Dragana Topalović, Željko Mikulić, Ante Dedić, Mario Andrijanić zvani Vladavić, Ivan Bašić zvani Ifan, Petar Begić, Ivan Kolobarić i Alen Brzica. Nakon krim-obrade u policiji, oni će biti predati Tužiteljstvu BiH, koje rukovodi ovom akcijom. Policija traga i za Bernardom Musom koji je danas bio nedostupan organima gonjenja, prenosi ‘Oslobođenje’.
0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare