Published On: Fri, Jul 26th, 2013

Opsadno stanje: Vulić uhvaćen uz upotrebu sile!

Negdje oko 8 i 40 sati policija je uz upotrebu sile uhapsila Željka Vulića!

Jutros je više desetina pripadnika MUP-a blokiralo pristupni put do posjeda obitelji Vulić neposredno uz gradilište ” Grantrejd” u vlasništvu kontroverznog biznismena Mile Radišića.

Vulić se nalazio u automobilu iz koga je na silu izvučen. Trenutno je na terenu veliki broj policajaca, koji ne dozvoljavaju niti snimanje niti približavanje objektu, dok bageri kopaju pristupni put.

Policija je, kako saznajemo od našeg novinara, sa lica mjesta od ranih jutarnjih sati počela da se skuplja i blokira pristupni put.

Da podsjetimo, uz zemljište „Picinog parka“ u Banjaluci, na kojem se gradi stambeno-poslovna zgrada, nalazi se privatna parcela, a do nje vodi uzak put. Radnici koji rade na gradilištu više puta su strojevima htjeli da zatvore taj put.

Policija asistirala odjeljenjima Administrativne službe grada Banja Luka

Banjalučka policija potvrdila je da je na zahtjev dva gradska odjeljenja danas “pružala asistenciju” u ulici Svetozara Markovića, gdje se nalazi dvorište Željeka Vulića, koji je danas uhvaćen.

Time su demantirane tvrdnje gradonačelnika Banje Luke Slobodana Gavranovića da Grad “nije tražio intervenciju policije na imanju Vulića”, prenosi FENA.
Iz CJB Banja Luka su u izjavi naveli da njihovi pripadnici pružaju asistenciju Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Grada Banja Luka na izgradnji javne prometnice u ulici Svetozara Markovića.

 

buka.com