OPREZ, STIŽE NEVRIJEME! Toplinski udar prekinut će pljuskovi, grmljavina i snažan sjeverac, moguća i jača oluja

OPREZ, STIŽE NEVRIJEME! Toplinski udar prekinut će pljuskovi, grmljavina i snažan sjeverac, moguća i jača oluja

Prognostičari su objavili i nekoliko upozorenja zbog najavljenog izraženijeg grmljavinskog nevremena
Temperaturni pakao u kojem se Hrvatska našla posljednjih dana svoj će vrhunac doživjeti u srijedu, kada bi se živa u termometrima diljem države iznova trebala popeti do 38 Celzijevih stupnjeva u hladu.
Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u srijedu će prevladavati sunčano i vrlo vruće, ali potkraj dana sa sjeverozapada stiže naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti.
Ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, osobito u sjevernim predjelima.
Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne će okrenuti na mjestimice jak sjeverni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo. Najniža temperatura zraka većinom od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 38 °C.
Uz čitav niz crvenih i narančastih upozorenja zbog izrazito visokih temperatura, Meteoalarm je za srijedu izdao i nekolicinu upozorenja zbog mogućeg olujnog nevremena. Riječ je o uzbunama narančaste boje, što znači da su najavljeni vremenski uvjeti opasni, a odnose se na sjeverozapadni dio unutrašnjosti te Istru i Kvarner.
U četvrtak ujutro i prijepodne uz povremeno više oblaka, mjestimice može biti još malo kiše. Osjetno svježije u kopnenim predjelima, nerijetko i za više od deset Celzijevih stupnjeva u odnosu na srijedu. U petak i subotu pretežno sunčano i postupno sve toplije.