Published On: Sub, svi 22nd, 2021

OPET PROVOCIRA DRŽAVNOST BOSNE: Čović se sastao s ruskim ambasadorom a nije pitao mrzitelje izraelske države iz Sarajeva, smije li …

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se danas s veleposlanikom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Igorom Kalabuhovom.

Tom prilikom, dužnosnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju suradnje, oporavku od posljedica COVID-19 te drugim važnim temama poput aktualne političke situacije u BiH.

Jednakopravnost konstitutivnih naroda u BiH i njihovo legitimno predstavljanje te uklanjanje svih diskriminacija u BIH su također bili tema susreta, priopćeno je iz HDZ BiH.

Čović je istaknuo europski put BiH kao prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini kojima će se osigurati potrebna unutarnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga.

Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključni su pomak u predstojećem razdoblju, istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH.

Dužnosnici su kazali kako je jednakopravnost konstitutivnih naroda BiH neupitna kao temelj sadašnje i buduće BiH, istaknuvši potrebu za osiguravanjem njihovog legitimnog predstavljanja.

Na koncu, istaknuta je suradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske i gospodarske suradnje te sveopćeg razvoja BiH./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x