Published On: Čet, ruj 26th, 2019

Opet laže

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije 24. rujna 2019. u nazočnosti više od stotinu građana, među kojima su bili i mnogi gradonačelnici, načelnici, gospodarstvenici i županijski vijećnici, održana je tribina o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. Uvodno izlaganje podnio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, koga je uoči tribine u sjedištu Osječko-baranjske županije primio župan Ivan Anušić sa suradnicima.

Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini je težak, no borimo se sačuvati nacionalni identitet, a smeta nam što nemamo jednaka prava kao druga dva naroda, i na to stalno upozoravam i želim da se ispravi – rekao je kardinal Puljić te zahvalio županu Ivanu Anušiću na pozivu, kao i nazočnima na odazivu na tribinu, javlja KTA.

“borimo se sačuvati nacionalni identitet”

Laže. Narod kojem su ugrožena nacionalna prava nema problem s nacionalnim identitetom, taj identitet u uvjetima ugroze raste i jača. Narod ima problem s konzumacijom prava, a što se identiteta tiče nikad jači bio nije. Imamo problem viška identiteta ne manjka.

“smeta nam što nemamo jednaka prava kao druga dva naroda”

Laže. Puljić koji je primio Komšića na Uskrs  jasno je pokazao da mu Komšić ne smeta. Puljić čijeg je prijatelja Komšić imenovao za veleposlanika u Vatikan nikada nije sporio to imenovanje. Prešućivanjem je odobrio i taj akt majorizacije. Šutnja o Komšiću traje od trenutka od kad je Komšić s Puljićem napravio deal. Puljić je dovoljno jak da je u Vatikanu mogao izlobirati odbijenicu svakom Komšićevom ambasadoru. Puljić je dobio ambasadora. Komšić tišinu. Od dana imenovanja Puljićevog čovjeka do danas Puljić niti jednom rječju nije kritizirao Komšića. Ponavlja staru praksu bosanskog klera – trgovina utjecajem na štetu naroda. Dakle što on ima s našim narodom?

“na to stalno upozoravam i želim da se ispravi”

Lažeš. Ne upozoravaš nego si sudionik u nasilju nad ovim narodom. Kardinal ne bi smio lagati. Još manje bi smio imenovati direktore javnih RTV kuća. To nije pastoralni posao.

Kler u BiH je i ove godine oteo narodu 7 milijuna kuna. Za te novce Hrvati u BIH mogli su svašta. Kler osim tih para uzima novce i od institucija BIH.

Kler živi dobro.

Narod umjesto da se boji Boga, boji se klera.

Koliko Hrvata u BIH zna da je Puljićev najbliži suradnik u jednom krugu uglednih “patriota” svojedobno izjavio kako će za života zabraniti hrvatsku trobojnicu u BIH? Zna li Puljić uopće taj podatak?

Puljiću ti nisi naš političar. Kandidiraj se pa konzumiraj političku moć. Mi nismo molitvena zajednica. Mi smo narod.

Piši Papi da je Komšićev ambasador u Vatikanu uvreda za katolike u BIH ako tvrdiš da si borac za hvatsko pravo i ako ti je stalo da Hrvati zadrže povjerenje u Vatikan. Ne laži po Slavonijama da u Vrhbosanskoj biskupiji živi 180.000 Hrvata. Živi barem jedan manje. Od tvog deala s tvojim predsjednikom.

Slavonija je sveta zemlja. Ne zaslužuje to.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare