Published On: Pet, velj 25th, 2022

Općina Prozor-Rama je ovih dana završila proceduru kupovine zemljišta za Poslovnu zonu “Izlaz” od nešto manje 300 tisuća kvadrata u vrijednosti od 93.439,01 KM.

U proceduru kupovine zemljišta od države Bosne i Hercegovine ušlo se nakon pokretanja razgovora s ozbiljnom njemačkom tvrtkom iz Regensburga za otvaranje tvornice metalskih proizvoda, javlja Ramski-vjesnik.ba.

Procedura je započela na Općinskom vijeću koje je najprije dalo suglasnostna prijedlog načelnika dr. Joze Ivančevića da se uđe u razgovore i potpisivanje Ugovora vezano za pokretanje tvornice i davanje poticaja.

Općinsko vijeće Prozor-Rama je na sjednici održanoj 22. studenog 2021. godine donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izgradnja dijela Poslovne zone “Izlaz” čija je izgradnja u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, odnosno Prostornim planom općine Prozor-Rama te se ovom odlukom pristupilo potpunom izvlaštenju nekretnine Poslovnu zonu.

Riječ je o dvjema katastarskim česticama površine 28.8541 m2 i 4.601 m2.

Izvršena je i procjena zemljišta te je državi Bosni i Hercegovini općina Prozor-Rama za izuzeto zemljište platila 93.439,01 KM.

Već neko vrijeme vodimo ozbiljne razgovore s tvrtkom iz Njemačke, točnije, iz Regensburga o otvaranju pogona u našoj općini. Nakon suglasnosti Općinskog vijeća dogovoreno je da se tvornica izgradi u Poslovnoj zoni Izlaz te smo u tu svrhu od države Bosne i Hercegovine otkupili zemljište. Idući tjedan planiramo potpisivanje Ugovora o daljnjim radovima, odnosno, pripremi zone za postavljanje pogona s direktoricom Snježanom Köpruner.Drago nam je da sve ide prema predviđenom planu te s jeseni očekujemo početak rada tvornice, kazao je načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

Podsjetimo, načelnik općine Prozor-Rama, Jozo Ivančević i Snježana Köpruner, vlasnica i direktorica tvrtke GS Holding GmbH iz Regensburga i GS-Tvornica strojeva Travnik, potpisali su krajem prošle godine Sporazum o zajedničkoj suradnji u oblasti poduzetništva u Prozor-Rami.

Ukupna ulaganja u novu tvornicu procjenjuju se na oko 10 milijuna KM od čega će Općina Prozor-Rama sudjelovati potporom u iznosu od 2 milijuna KM./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare