Published On: Ned, ruj 4th, 2016

Opasnosti su veće za RS, Izetbegović bi mijenjao zakon koji nije sporan 23 godine

Tko je osuđen od bošnjačkih časnika za zločine nad Srbima, tko je doveo mudžahedine u BiH i tko je pobio Srbe po Srebrenici, Zalazju, Bratuncu, Kravici… RS mora govoriti istinu, kaže Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se Srpska u političkom smislu nije udaljila od ranijih opasnosti, koje su sada možda i gore, sofisticiranije, te poručio da nije moguće da Srpska šuti na zahtjev lidera SDA Bakira Izetbegovića da bude ukinut 9. siječanj – Dan Republike.
Dodik je naglasio da stalno dolaze neke nove inicijative, dok Savez za promjene nema političkog karaktera da se suprotstavi volji Sarajeva, i svaki dan se vidi kako su iz tog saveza ohrabrili Izetbegovića da se čak osmjelio da mijenja zakon o osnivanju Republike Srpske koji nije bio sporan 23 godine.
“Mijenjaju naš status, oduzimaju nadležnosti, uzmu nekoliko Srba, odvedu gore u Sarajevo, kao što su sada ovi iz Saveza za promjene koji rade za izdaju svega i svačega. Onda čujete ove iz Saveza za promjene da napadaju Dodika, a ne činjenicu da je Izetbegović tražio od Ustavnog suda, u kome sjede dojučerašnji njegovi suradnici u SDA i strane suci, da preispita Dan Republike Srpske”, rekao je Dodik u Osmacima, piše Srna.
Podsjetio je da dok je SNSD bio na vlasti u Sarajevu nisu mogli ništa promijeniti, navodeći da više nije tako od kada je na vlasti u Sarajevu izdajnička politika Saveza za promjene, Bosića i ostalih.
“Što je politika Saveza za promjene i ima li išta što su napravili u ove dvije godine od kada su na vlasti, osim izdajničke politike i galame da je Dodik kriminalac, ali bez argumenata i to uporno ponavljaju pred izbore?”, pita Dodik.
Smatra da srpski narod prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću ne odaje poštovanje koje zaslužuje.
“Nemoguće je da su svi naši zločinci, lopovi, kriminalci, a da, s druge strane Naser Orić, osvjedočeni ubojica, ne odgovara za svoje zločine”, rekao je Dodik i dodao da je nemoguće više živjeti u toj nepravdi. Naglasio je da Republike Srpska nije htjela, niti je imala mogućnosti braniti one koji su činili zločine, i oni su masovno osuđivani, te upitao tko je osuđen od bošnjačkih časnika za zločine nad Srbima, tko je doveo mudžahedine u BiH i tko je pobio Srbe po Srebrenici, Zalazju, Bratuncu, Kravici…
“Imamo pravo na svoju Republiku i jednostavno moramo istinite stvari iznositi snagom političke volje. Da biste iznosili političku volju morate imati politički karakter. Ako nemate politički karakter onda je politika druga priča”, poručio je Dodik.