Published On: Uto, lis 31st, 2017

OPASNE OPTUŽBE IZ BANJA LUKE: Stranci su licemjeri koji u svojoj državi ovo ne bi radili. Urušavaju BIH

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se pravosuđe BiH mora popraviti da bi bilo na usluzi građanima, a ne da bude poligon gdje će stranci jačati svoje mišiće i braniti sve njegove devijacije koje nikada ne bi branili u svojim državama.

Ona kaže da je sigurna da kod svakog građanina Srpske postoji ogromno nezadovoljstvo radom Suda i Tužiteljstva BiH.

“Njihovo bazično nezadovoljstvo se temelji na činjenici na koji način je sprovođena Strategija za ratne zločine, odnosno postupanje pravosudnih institucija na realizaciji te strategije. To nezadovoljstvo ne možete odnijeti rukom i time hoćete li organizirati referendum ili ne. Ono je tu u polovini države”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Brodu.

Ona je navela da se ovim nezadovoljstvom treba ozbiljno pozabaviti, jer se došlo u situaciju da sada stranci i ambasade brane sve devijacije u pravosuđu BiH koje nikada ne bi branili u svojim državama.

“Oni su najobičniji licemjeri. Vi ovdje promovirate priču koju nikada ne biste dozvoliti u vašoj državi. Oni brane pogrešan projekt i uopće ne razumiju šta mi /iskazivanjem nezadovoljstva/ želimo da kažemo”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da stranci time ne brane BiH, već je samo urušavaju.

“Kada se riješi to nezadovoljstvo i popravi rad institucija, vjerovatno neće biti potrebe za referendumom. Mi ne robujemo i ne treba da robujemo rokovima”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH ne treba provesti dok o tome ne bude postignut potpuni konsenzus /vlasti i opozicije/, te da je, kada je riječ o tom pitanju, na liniji onoga što je govorio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

“Dok ne budemo imali potpuni konsenzus o jednom tako važnom pitanju, u to ne treba ići. Vjerujem da ćemo imati konsenzus o tom pitanju, a druga je stvar to što SDS, PDP, NDP ne smiju da budu dio te priče, jer su preuzeli obaveze u Sarajevu i po međunarodnim centrima”, rekla je Cvijanovićeva.

Komentirajući izjavu poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladina Stanića da je vlast u vezi sa ovim referendumom i njegovom suspenzijom pokazala kukavičluk, Cvijanovićeva je rekla da je Stanić “ekspert” za poljoprivredu i referendume.

“Ima tu neka opozicija, pa oni broje dane do održavanja referenduma i glumataju u vezi s time, iako je to važno pitanje”, rekla je Cvijanovićeva.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x