Published On: Sub, lip 15th, 2019

Opara odbio izvjesiti zastave gay povorke u Splitu

Tijekom današnje homoseksualne povorke u Splitu nisu bile podignute zastave duginih boja, a razlog je što je grad Split donio odluku da se na Pjaci, na kojoj se do sada podizala ta zastava, ne smiju vijoriti druge zastave osim zastava Grada Splita i Republike Hrvatske. Doduše, organizatori homoseksualne povorke imali su mogućnost svoju zastavu podići na Matejušci, no, kazali su, to nisu napravili jer bi onda njihovi volonteri, na zahtjev policije, trebali na suncu čuvati tu zastavu, prenijela je HINA.

Gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari sudionici homoseksualne povorke narugali su se noseći kartonsku figuru s njegovim likom, koju su donijeli članovi splitskog SDP-a.

Split, 15.06.2019. -Održana homoseksualna parada  u Splitu. Na slici Goran Kotur i članovi Sdp – a sa kartonskim gradonačelnikom Androm Krstulovičem Oparom. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Podsjetimo, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara jedini je gradonačelnik među četiri najveća hrvatska grada koji je građanskoj inicijativi Narod odlučuje dopustio da besplatno koristi gradske lokacije i postavi stolove na kojima su se prikupljali potpisi.

Izvor: narod.hr/hina